Srbija

Ekipa Metalca uspješna na drumskom prvenstvu Srbije

Proteklog vikenda u Somboru i Subotiri je održano drumsko prvenstvo Srbije na kojem je ekipa Metalca ostvarila značajne uspjehe.

Još jednom ekipa Metalca uspješno je završila trku Kupa Srbije i popela se na postolje i završili kao drumski Prvaci Srbije u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji za 2020 godinu. Aktuelni šampion Srbije Djordje Djuric zauzeo je drugo mjesto, dok je 3. mjesto pripalo Vladimiru Vulicevicu na trkama u Somboru i Subotici, a ujedno je zauzeo i 3.mjesto u Generalnom plasmanu za 2020 godinu.
 


Na obje trke u kategoriji Juniora, David Lukovic je zavrsio na odličnom 4. mjestu. Svakako raduju pobjede i Luke Bojovica u Kadetskoj konkurenciji i osvajanje prvog mjesta u Kupu Srbije. Također, Nikola Bogdanovic kod Mlađih kadeta ubjedljivo je prvi na obje trke u Somboru i u Subotici , a tu je i ubjedljiva pobjeda u ekipnoj konkurenciji gdje su pomogle klubske kolege Pavle Rajovic, Bojan Starčrevic i Luka Lazović.
 

 


"Sa obzirom da ove godine Kup Srbije nije bio prioritet u odnosu na Šampionat možemo biti veoma zadovoljni na domaćoj i međunarodnoj sceni koja je ove godine bila znatno manja zbog Covida i problema oko putovanja. Jako smo ponosni na naše takmicare  Jelenu Erić i Dušana Rajovića u professionalnim vodama i sa rezultatima na Svetskom nivou i uvek  se rado odazivaju da pomognu klubu kad su u mogućnosti", komentirao je Radiša Čubrić.
 

 


Treba napomenuti da trenutno u Belgiji i Francuskoj na najvećim Svjetskim Clasicima kao što su Paris -Tours i Gent -Wevelgem Jelena Erić i Dušan Rajović uspješno voze i završavaju trke na pozicijama od 20-30 mjesta što je za svaki respect sa obzirom na startnu listu, gdje možemo vidjeti da upravo ove trke voze najbolji Svjetski biciklisti.

Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.