Srbija

Biciklisti Metalca u Turskoj na priprema i na velikim UCI trkama

Biciklisti Kraljevačkog Metalca Lukovic i Kupusović učestvovati će u februaru na 4 prestižne utrke UCI 1.2 kategorije.

Ova ekipa odlazi pojačana sa vozačima iz Borca (Danilović i Stefanović) kao i sa nova dva člana iz Amerike Max Bien i Seth Jones koji će za Metalac nastupati tijekom sezone na utrkama u Srbiji i inostranstvu.
 


"Iako oslabljeni u ovoj sezoni bez državnog Prvaka Djurića koji je otišao u Italijanski klub odlučili smo da pružimo šansu mladima na ovim prestižnim trkama i ujedno omogućimo izuzetne pripreme za predstojeću sezonu. Dobru saradnju nastavljamo sa Borcem i njihova standarna dva člana već duže vreme nastupaju za Metalac na prestižnim trkama širom Evrope i Azije, a verovatno ćemo ove godine nastupati i u Americi sa obzirom da veći deo programa na međunarodnoj sceni snosiće Americki sponzori", izjavio je Radiša Čubrić.

"Hteli smo pružiti šansu jos nekim mladim biciklistima u Srbiji, ali nažalost nisu shvatili koliko je ovaj program i projekat dobar za napredak njihov napredak u ovom sportu", dodao je Čubrić.

Bitno je spomenuti da dva velika ponosa Kraljevačkog Metalca, Jelena Erić (Movistar) i Dušan Rajović ( Delko) imaju popunjen kalendar i uskoro nastupaju na najvećim svjetskim utrkama. Svakako odlazak Djurića koji je prvak Srbije je veliki gubitak za kluba, ali iz kluba ističu kako su da odlazi u veći klub u Italiju što je i upravo cilj i projekat Kraljevačkog Metalca.

U periodu od 06.-07.02. ekipa iz Metalca učestvovati će na trkama u Alanya (Turska) i to urtkama "GP Alanya" i "GP Gazipasa". Prvi dio priprema i utrka biti će pod rukovodstvom trenera Miloša Miladinovića, a drugi dio priporema i utrke koje su na planu od 20.-21.02. biti će pod budnim okom Radiše Čubrića.

U ovoj godini ekipa će nastupati kao Metalac Sunbelt i nadamo se pored veoma teške situacije oko putovanja zbog pandemije da će ovaj klub imati uspješnu sezonu.

Ovim putem Uprava kluba želi se zahvaliti sponzorima i nadaju se kako će tijekom sezone imati i podršku od grada Kraljeva koji će biti na dresovima biciklista Metalca koji u 2021. sezoni nastupaju na 3 kontinenta.

Za BK Metalac: R.Čubrić  

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

BikeMagazin

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Vijesti iz svijeta biciklizma, Recenzije bicikla i opreme, Najave / Rezultati / Izvještaji, Reportaže i Vijesti iz pet zemalja, kao i Svijeta... Sve je tu ...držimo Vas pokrivenim!

Internetska stranica: bikemagazin.info/ Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.