Srbija

Metalac započeo sezonu na UCI trkama u Turskoj

Iako skromni, rezultati kraljevačkog Metalca u Turskoj daju nadu u drugom dijelu februara da će forma i rezultati biti puno bolji nakon 20 dana priprema.

U vrlo jakoj konkurenciji 30 timova iz cijelog svijeta od Amerike do Australije, ekipa Metalca predstavlja Srbiju na 4 utrke UCI 1.2 kategorije i pruža priliku biciklistima Srbije da se takmiče sa jakim ekipama koje također nastupaju na poznatom Toutu "Giro d'Italia" i "Vuelta Espana". Prve trke ekipa je završila u drugoj polovici od 100-150 mjesta u konkurenciji 180 biciklista profesionalnih timova i reprezentacija.
 


Prvi dio Metalca nastupio je bez najboljeg mladog bicikliste Setha Jonesa zbog kašnjenja PCR testa i gubitka avionske veze, pa se toliko bolji rezultati očekuju u drugoj polovici februara.

Ekipu Metalca u Turskoj čine Danilović, Stefanović, Luković, Kupusović te Amerikanci Jones i Bien. Nadamo se da će tandem Kraljeva i Čačka s Amerikancima dostojno predstavljati srpski biciklizam i dobiti nove pozivnice diljem Europe i Amerike, a uz pomoć sponzora i učestovati na ovim prestižnim trkama. Prvi dio trke i priprema vodio je trener Miladinović, dok će mu se u sljedećem razdoblju na kraju priprema na trkama pridružiti Radiša Čubrić.

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

BikeMagazin

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Vijesti iz svijeta biciklizma, Recenzije bicikla i opreme, Najave / Rezultati / Izvještaji, Reportaže i Vijesti iz pet zemalja, kao i Svijeta... Sve je tu ...držimo Vas pokrivenim!

Internetska stranica: bikemagazin.info/ Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.