Svijet

Rohan Dennis napustio Tour de France i nitko nije siguran zašto

Rohan Dennis (Bahrein-Merida) napustio je Tour de France 2019 na 12.etapi koja se vozila od Toulousea do Bagnères-de-Bigorre.

Svjetski prvak u kronometru vozio je brdsku etapi i na 80 km do cilja utrke jednostavno je odustao. Pred njim su bila još dva brdska uspona na Peyresourde i Horquette d'Ancizan, a za sutradan je bio zakazan individualni kronometar, gdje je Australac bio jedan od favorita za etapnu pobjedu.

 Bilo je glasina da bolest pogađa sastav Bahrein-Merida, uključujući i Vincenza Nibalija, ali razlog za Dennisovo povlačenje još nije potvrđen od strane njegovog tima.

 


Zapravo, kad su mediji pitali dvojicu sportskih direktora Bahrain-Merida zašto je Dennis napustio utrku, nijedan od njih nije imao objašnjenje, dok je francuska televizija izvještavala da se Australijanac prije uspona prepirao sa svojim timskim autom.

Bahrain-Merida je već imala relativno uspješnu kampanju na 2019. izadnju Toura, s Dylanom Teunsom koji je pobijedio u šestoj etapi na La Planche des Belles Filles.

Ekipa nema kandidata za Ukupni Plasman, sa Nibalijem koji kaže da će ciljati etape, a Dennisovo napuštanje će pogoditi šanse ovog tima da udvostruči svoju pobjedu na etapi.

Donijet ćemo vam više informacija po pitanju ovog događaja kada ih dobijemo ...
 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.