Svijet

Rohan Dennis obranio titulu Svjetskog prvaka u kronometru

Rohan Dennis obranio je danas svoju krunu najboljeg kronometraša na svijetu, kada je nadvladao 19-godišnjeg Remca Evenepoela odličnom vožnjom u Yorkshireu.

Nakon što je na "Tour de Suisse" stigao kao drugi iza Egana Bernala, Dennis je izgledao kao da ima fantastičnu formu za "Tour de France", ali nakon misterioznog izlaska iz Toura, sezona mu je skremnula s tračnica sve do danas.
 


Staza

Organizatori su postavili vrlo napornu trasu od 54 kilometra koja je startala u Northhallertonu i završena krugom u Harrowgate u kojem se kronometri voze već od nedjelje. Postavljene su dvije kontrolne točke na 17 km i 38 km. Kišilo je, ali ne u onoj mjeri kao u utorak.

 


Očekivalo se puno belgijskog fenomena Remca Evenepoela koji je bio žestoki konkurent, no Irac  Eddy Dunbar najbrže je prošao stazu odvozivši u vremenu 1:05:05 te tako obranio svoj prošlogodišnji naslov prvaka.

 


Najbrže vrijeme nastavilo je padati, a Britanac John Archibald iz ekipe Continental Ribble neko je vrijeme sjedio na vrućoj stolici. Prvak Dennis, bombardirao je stazu, dok je novi pobjednik utkre "Vuelta a España" Primož Roglič zaostajao.

Evenepoel je bio drugi najbrži iza Dennisa na obje kontrolne točke sa vremenom većim od minute.

 


Remco je odličnom vožnjom (vrijeme 1:06:14) preuzeo vodstvo ispred Filippo Ganna Italija/Ineos koji je zavšio kao treći s vremenom 1:07:00.

Slovenac Primož Roglič zavrišo je na 12. mjestu sa vremenom 01:08:05, dok je njegov sunarodnjak Jan Tratnik završio na 36.mjestu sa vremenom 01:11:19.

 

 


KOMPLETNI REZULTATI 

 

 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

BikeMagazin

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Vijesti iz svijeta biciklizma, Recenzije bicikla i opreme, Najave / Rezultati / Izvještaji, Reportaže i Vijesti iz pet zemalja, kao i Svijeta... Sve je tu ...držimo Vas pokrivenim!

Internetska stranica: bikemagazin.info/ Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.