Svijet

Video i Foto: Jaka kiša se sručila na Svjetsko prvenstvo 2019.

"Kiša, kiša, kiša" bila je glavna tema na Svjetskom prvenstvu 2019. koje se održavalo u Yorkshireu u Velikoj Britaniji, s jakom kišom i poplavama koje su obilježile brojne događaje, uključujući i finalnu utrku - Elite mušku cestovnu utrku koja se po rasporedu održala u nedjelju.

U konačnici vrijeme je dovelo do odustajanja mnogih velikih imena, kao i mladih nada ovog sporta koji nisu uspjeli završiti.
 


23-godišnji Dane Mads Pedersen novi je svjetski prvak nakon epske bitke između najboljih vozača na svijetu i najgoreg vremena u Yorkshireu. Pederson je u sprintu tri muškarca pobijedio Italijana Mattea Trentina i Švicarskog kronometraša Stefana Kunga. Njih trojica držali su do kraja jednu minutu prednosti nad jurećim peletonom.

 


"Zasigurno nisam očekivao ovakav rasplet utrke kad smo startali jutros", rekao je Pederson koji je otišao na Svijetsko kako bi podržao Jacoba Fuglsanga.

"Bio je ovo nevjerojatan dan. San svakog vozača je da obuče ovaj dres. Plan je bio da me izvuku u ranim završnim krugovima, a onda će (Jakob) Fuglsang i ostali krenuti snažno sa kraja grupe. Ali na kraju, nisu slijedili Van der Poela i Trentina kad su došli u moju grupu. Nakon toga bilo je samo preživjeti, preživjeti, preživjeti i zatim se nadati najboljem u sprintu".

 

 
Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.