Svijet

Roglič: "Mislim da bi se INEOS trebao bojati nas"

Primož Roglič (Jumbo-Visma) sanja o osvajanju žutog dresa Tour de Francea ali do izdanja utrke 2020. godine još je dug put.

Neposredno nakon što je završio Kriterijum Saitama - u kojem je završio na trećoj poziciji - i sezona koja je za njega bila uspješna pobjedama u UAE Touru, Tour de Romandie, Vuelta a España, Giro dell'Emilia i Tre Valli Varesine, Slovenac se već raduje sezoni koja dolazi, posebno Tour de Franceu.

Što više kronometarskih  kilometara, to je bolje za mene, ali 20. etapa utrke, penjački kronometar Le Planche des Belles Filles, može biti jako dobar za mene i mislim da bih tamo mogao napraviti razliku", rekao je odlični Slovenac. "To mi je najdraža etapa i volio bih tamo uzeti žutu majicu i ponijeti je u Pariz."

"Kada sam vidio da se kronometar događa posljednjeg dana natjecanja, bio sam vrlo sretan, ali ne želim da se previše nadam. Moram ići korak po korak. Do sada sam započeo samo na Touru dva puta i moram biti oprezan."

Jumbo-Visma tim je pokazao da je dostigao natjecateljsku razinu i potpis Toma Dumoulina pored toga, čini da Roglič ima puno povjerenja u ono što mogu učiniti. "(Egan) Bernal i (Chris) Froome imaju super ekipu koja je dominirala na Touru dugi niz godina", komentirao je Slovenac.

"Ojačali smo svoju ekipu i ne bojimo se Ineosa. U svakom slučaju možda bi se oni trebali bojati nas. Mislim da se možemo boriti za osvajanje tri Grand Toura s Dumoulinom, Kruisjwijkom i sa mnom. Ali uvijek moramo imati poštovanja za rivale."

Dijeli članak

O autoru

Yopa

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.