Svijet

Romain Bardet zbog "Giro d'Italia" preskače "Tour de France"

Romain Bardet izjavio je kako će propustiti "Tour de France 2020", te se namjerava usredotočivši na Giro d'Italia, Olimpijske igre u Tokiju i Svjetsko prvenstvo.

Ovo znači kako ćemo iduće godine gledati kako ovaj 29-godišnjak prekida svoju sedmogodišnju vožnju sa domaćim Grand Tourom. Između 2014. i 2018. Francuz je kontinuirano vozio i završavao među top 10 vozača, s najboljim rezultatom u 2016. godini kada je završio kao drugoplasirani.
 


"Nikada nisam skrivao želju da sudjelujem na Giro d’Italia u svom najboljem stanju, sa željom da zablistam. Vrijeme je za otvaranje novih poglavlja i horizonta, a dijeljenje sezone s ova tri glavna cilja je uzbudljivo", rekao je Bardet.

"Nije bilo lako odustati od Tour de Francea, koji mi je toliko donio, a to je ujedno i utrka prema kojoj uzgajam duboku ljubav. No, činilo se kako je sada pravo vrijeme za otvaranje novih poglavlja za lijepu priču koja me povezuje s ovom trkom, s namjerom da se vratim kao bolji u sljedećoj godini".

S tri kronometarske utrke, staza na Giro u idućoj godini nije najpovoljnija za Bardetovove vještine kao brdskog vozača, ali čini se kao da je spreman za izazov.
 


"To je ruta koja me silno privlači", rekao je Bardet, a prenosi Cyclingnews. "Postoje duge etape s ogromnim visinskim presjecima, posebno u posljednjem tjednu. Točno je, da na utrci imamo tri kronometarske utrke, ali bilo je dosta primjera u ovoj godini gdje su brdski vozači pobjeđivali na kronometarskim utrkama".

Zasluge voditelja ekipe na Francuskom Touru u idućoj godini priupale su Pierre Latouru, koji je bio na 13. mjestu i najbolji mladivozač u 2018. godini.
 

Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.