Svijet

Greg LeMond: "Egan Bernal ne smije raditi za Froomea na TdF 2020"

Egan Bernal ne bi smio raditi ili davati bilo kakve poklone timskom kolegi Chrisu Froomeu kada je u pitanju Tour de France, kaže bivši biciklista i trostruki pobjednik Touraa Greg LeMond.

Dok je Froome bio sa slomljenom nogom, 22-godišnji Kolumbijac Bernal vodio je Team Ineos na Touru zajedno s Geraintom Thomasom i pobijedio u utrci u ukupnom poretku. Postao je najmlađi pobjednik u modernom dobu. To bi moglo stvoriti zanimljivu situaciju u timu dok se Froome bori da se vrati nakon ozljede i pokuša osvojiti rekordni peti naslov 2020. godine.

"Ali mislim da je Egan Bernal, njegova pobjeda u dobi od 22 godine ... Čuo sam samo da je rekao da bi možda volio raditi za Chrisa Froomea. Chris Froome ti nije prijatelj. A trenutak kad mu daš pobjedu, to će biti gubitak za tvoju karijeru i tvojživot. Nemoj to učiniti ", rekao je LeMond za VeloNews.

"Žao mi je, Chris Froome je na kraju karijere, a ovaj momak na početku, nikome ne bi trebao davati poklone. To je njegovo i jači je od Chrisa.“

"I bez sumnje, s 22 godine ne bih se odrekao pobjede. Kažem to svim mladim ljudima, nemojte da vas kupe ti ljudi koji vas zavode jer ste prošli pobjednik Tour de Francea. Krenite svojim putem, vodite se svojim putem jer nemate drugu priliku. "

LeMond je napravio povijest kao prvi Amerikanac koji je pobijedio na Touru 1986. godine, kada je imao 25 ​​godina. Tada se morao boriti za vodstvo u timu sa Francuzom Bernardom Hinaultom. Vratio se i pobijedio 1989. i 1990.

Na Touru 2019. Bernal je dobro surađivao s pobjednikom 2018. Thomasom. Na isti je način Bernal debitirao na Touru 2018. Tada se Thomas dokazao jačim, a Froome mu je pomogao u pobjedi osvojivši i sam treće mjesto u ukupnom poretku.

Neki su izrazili sumnju u povratak Froomea ili ponovno postizanje najviše razine nakon loma noge na treningu 12. lipnja. Froome je rekao da mu je to pružilo samo dodatnu motivaciju.

LeMond je naglasio i ukazao na trenutnu listu mladih vozača, od Remca Evenepoela (Deceuninck-Quick Step) do Mathieua van der Poela (Corendon-Circus), te Tadeja Pogačara (UAE Team Emirates) i Bernala na grand tourovima.

"Uvijek sam raspravljao o ideji da sazrijevaš i evoluiraš kako stariš. To nije istina. Sve su to izgovori jer je pravi talent od Eddyja Merckxa, do mene, do Hinaulta, bio sa 17, 18, 19 godina i znate, to je zaista dobar znak za biciklizam", nastavio je.

"Znam da izgleda nekako kontradiktorno, ali uistinu vjerujem da kad imaš talent, on nije jednak u 23. godini, već je tu u 19, 20 godina. I ne moraš čekati.“

"Zbog toga mislim da je sjajno. Vidim ove vozače kako postaju pro i kažem: 'Apsolutno da!'. Samo se utrkivate u malom manjem volumenu, jer nema boljeg trening terena od utrka.

Ja sam postao profesionalac u 19. I vaše tijelo to može. Mislim da sam bio jači sa 17, 18 godina nego što sam bio prve dvije godine pro života. Mislim da sam bio jači kao junior, 16, 17, 18, nego što sam bio u prvoj godini profesionalaca. Dakle, nema razloga da se ne možete natjecati."

Bernalova pobjeda u dobi od 22 godine bila je treća najmlađa pobjeda na Touru, tek stariji od Françoisa Fabera, pobjednik prije 110 godina 1909., i gotovo dvije godine stariji od Henrija Corneta koji je 1904. pobijedio u 19.

U nedavnim intervjuima Bernal je rekao da će raditi za Froomea ako bude jači i da će mu biti čast pomoći Froomeu da osvoji petu titulu. Froome je rekao za France Télévisions da je Bernal spreman podržati ga 2020. godine.

"Rekao je da jest", rekao je Froome. "Moram biti najjači. Ako je najjači, onda ću biti sretan ako pobijedi, jer tako ide utrka - pobjeđuje najjači vozač."

Bernal je rekao web stranici AS: "Mislim da se ne vrijedi ubiti pokušavajući se brinuti o tome tko će biti vođa, a tko ne.“

"Prošle godine na Touru nisam bio kao vođa, a pobijedio sam.“

Najvažnije je ne donijeti odluku iz straha da ne budem vođa. Postoji razumijevanje i na kraju najjači uvijek pobijedi. A na terenima s 20 posto nagiba, neće biti dobro da vas netko čeka. "

Dijeli članak

O autoru

Yopa

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.