Svijet

SCOTT-SRAM MTB-Racing na Cape Epic šalje najbolje iz ponude

SCOTT-SRAM MTB-Racing je objavio da u 2020. godni na Cape Epic dolaze u najjačem sastavu po obranu titule.

Pored švicarskog pobjedničkog dvojca, Nino Schurter i Lars Forster, Scott je objavio da na najtežu mtb etapnu utrku u kalendaru dolazi i sa dva vrlo jaka tima podrške. Andri Frischknecht i Matthias Stirnemann će predstavljati tim SCOTT-Möbel Märki te će biti velika podrška glavnom timu da osiguraju novi naslov koji bi za Schurtera bio treći u karijeri.

Na zadnjem izdanju Cape Epic utrke svjedočili smo koliko je važno imati odličan tim u podršci nakon što je Forster na trećoj etapi imao defekt gume. "Uvijek će dobar osjećaj kada imate dobre partnere; zasigurno možete zajedno raditi bolju i složeniju taktiku", naglasio je Forster. Andri Frischknecht ponovio je njegova razmišljanja: „Pomoćni tim uvijek je veliki dio uspjeha. Psihički znate da su oni tamo ako imate problema, a fizički vam pomažu da brže stignete do cilja.“ Frischknecht i Stirnemann neće samo pomoći svojim kolegama da brže završe i pruže im rezervne kotače ili mehaničku pomoć u slučaju nužde, nego i da pomognu svojim iskustvom. Frischknecht vozi svoj četvrti Absa Cape Epic, a Stirnemann treći.

Iako je jedan rezervni tim od velike koristi, imati dva je nedvojbeno korisno. Severin Disch i Florian Chenaux, obojica nagrađivani međunarodni vozači, također će predstavljati SCOTT-SRAM MTB-Racing, ali pod zastavom SCOTT-Davos. Superzvijezda tima SCOTT-SRAM ne osjećaja nikakav dodatni pritisak ove godine: "Pritisak je uvijek tu bez obzira gdje startam", objasnio je Schurter. "Neće biti drugačije ni na Absa Cape Epic 2020. Jasan je cilj za Larsa i mene a to je da obranimo titulu. Međutim, toliko se stvari može dogoditi tijekom osam dugačkih dana u Africi. Moramo imati sreću na našoj strani. Zasigurno izgleda jako teška Absa Cape Epic iduće godine. Možda i teža nego prethodnih godina. Ključno je biti dosljedan tijekom osam dana, a ne fokusirati se samo na jednu određenu etapu."

Nakon što je momčad vodila žestoku bitku s Cannondale Factory Racing 2019. godine, Schurter je želio umanjiti bilo kakav razgovor o ponavljanju tog suparništva 2020. „Svaka je utrka različita i najveći konkurenti ne moraju nužno biti isti“, naglasio je. "Vidjet ćemo kako se trka odvija i koju momčad moramo gledati najviše."

Nakon što prije nije sudjelovao u utrci u olimpijskoj godini, postojala je dvojba hoće li se Schurter vratiti braniti naslov. "Nadam se da će mi Abps Cape Epic u ožujku pružiti snažne temelje za nadolazeću sezonu", rekao je zlatni olimpijac iz 2016. "Barem mi je to uspjelo prošle godine. Između ožujka i kraja srpnja, još uvijek ima vremena za pripremu za XC utrke."

Inače vlasnik i menadžer tima, Thomas Frischknecht, borit će se za odličja u kategoriji Grand Masters zajedno s Ursom Gerigom. Par ima dovoljno iskustva i vodit će SCOTT-SRAM MTB-Racing upravljajući timom i donoseći odluke kao Team SCOTT-SRAM Old Dudes.

Dijeli članak

O autoru

Yopa

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.