Svijet

Vuelta a España u svom 75. izdanju prolazi kroz četiri zemlje

75. izdanje Vuelta a España predstavljeno je jučer u Madridu. Grand Tour će u izdanju 2020. posjetiti četiri zemlje.

Vuelta a España 2020. godine kreće iz Utrechta, Nizozemska, 14. kolovoza, a završit će tradicionalnim gradskim krugom u Madridu 6. rujna. Prve tri etape utrke bit će u nizozemskim gradovima Utrecht, 's-Hertogenbosch i Breda.

Nakon dana odmora, velika turneja vratit će se u Španjolsku, u Baskiju. Nakon toga peloton će proći kroz Navarru, Soriju, Zaragozu i Huescu, prije nego što će još jednom prijeći granicu u fazi koja će imati završetak u čuvenom Col du Tourmaletu, na francuskim Pirenejima.

Peloton će se vratiti u Španjolsku nakon drugog dana odmora, a drugi tjedan će provesti na sjevernom dijelu Španjolske, na mjestima poput Baskije, Alave, La Rioje, Burgosa, Palencije, Kantabrije i Asturije, a uključivat će poznate uspone Alto de La Farrapona i Alto de l'Angliru.

Tijekom posljednjeg tjedna, utrka će se preseliti na zapadni dio Iberskog poluotoka, s dvije etape u Galiciji, uključujući pojedinačni kronometar s finalom na Mirador de Ezaro. Peloton će za tri dana prijeći četiri galicijske provincije, a vratit će se u središte poluotoka kroz Portugal, koji će imati etapnu završnicu u Porto Matosinhos i početak u Viseu.

Salamanca će ugostiti pretposljednju fazu s finalom u La Covatilli, gdje će se pobjednik utrke potvrditi dan prije madridske faze. "Utrka je u svojoj povijesti prošla kroz mnoge transformacije, ali želio bih reći da živi svoj najbolji trenutak", rekao je Javier Guillen, generalni direktor Vuelte.

"Znali smo kako izgraditi određenu osobnost za utrku, koju karakteriziraju spektakularnost i nepredvidivost, kao i inovativan i rizičan karakter. 74 izdanja pokazuju sav posao koji smo uložili ovdje."

75. izdanje utrke imat će četvrti start u povijesti iz inozemstva. "Mogu se sjetiti samo par boljih mjesta od Nizozemske da proslavim biciklistički rođendan", rekao je Guillen. "To je teritorij koji diše za bicikl.“

"Zaključno sa tom izjavom, za izdanje utrke 2020. godine željeli smo ponuditi zaokret i završili smo s osmišljavanjem najviše međunarodne rute u povijesti utrke. Posjetit ćemo četiri zemlje: Nizozemsku, Španjolsku, Francusku i Portugal te ćemo tako postati jedan od najvažnijih sportskih događaja na europskoj razini 2020."

Dijeli članak

O autoru

Yopa

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.