Svijet

UAE Team Emirates šalje Pogačara na Tour de France 2020.

UAE Team Emirates je objavio da će Fabio Aru, Fernando Gaviria i Tadej Pogačar predstavljati ekipu na Tour de Franceu.

 

Slovenac Pogačar je na Vuelta a Espana 2019. godine osvojio tri etape i zabilježio fantastično treće mjesto u ukupnom poretku. Podsjetimo da je to mladom Slovencu bio prvi nastup na Grand Tour utrci u prvoj godini nastupa na razini World Toura.

"S timom smo dizajnirali dva programa - jedan za Giro i jedan za Tour - i odlučili smo da je Tour sa svih aspekata najbolja ideja", rekao je Pogačar.

Giro program je stresniji. Ako želim dobar nastup na UAE Touru (u veljači), nemam toliko vremena da se pripremim za Giro. Ako se odlučim za Tour de France, imam više vremena i manje je stresno."

Pogačar će započeti sezonu 2020 na Volta a la Comunitat Valenciana prije vožnje UAE Tourom, a potom će na Paris-Nice.

"Na Tour de France idemo s Pogačarom, koji će se natjecati bez ikakvog pritiska, trkajući se iz dana u dan. Aru će se više fokusirati na GC, a Gaviria će imati svoje šanse u sprintu."

Fabio Aru će tražiti povratak u vrh svjetskog biciklizma nakon nekoliko frustrirajućih sezona poremećenih zdravstvenim problemima, dok će se Gaviria vratiti  na Tour nakon što je propustio utrku ovog ljeta zbog ozljeda.

UAE će poslati Aleksandera Kristoffa, Diega Ulissija i Davidea Formola na Giro. Formolo, David de la Cruz i Jasper Philipsen će pokriti Vueltu.

Dijeli članak

O autoru

Yopa

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.