Svijet

Povratak pobjednika Tour de Francea iz 1996

Pobjednik Tour de Francea iz 1996., Danac Bjarne Riis potvrdio je svoj povratak u biciklizam nakon četiri godine pauze te će u 2020. godini biti menadžer južnoafričke "WorldTour" momčadi NTT.

Riis je 2007. priznao kako je do pobjede na Touru stigao koristeći doping, ali je i nakon toga sve do 2015. godine ostao sportski direktor danske momčadi CSC, koja se kasnije preimenovala u Saxo Bank, pa zatim i Tinkoff.

U ulozi sportskog direktora Bjarne Riis vodio je Španjolca Carlosa Sastrea i Luksemburžanina Andyja Schlecka do pobjeda na Touru 2008., odnosno 2010. godine, dok je sa Španjolcem Albertom Contadorom osvojio španjolsku Vueltu 2012.

U profesionalni biciklizam Riis se vraća jer je kompanija Virtu Cycling u kojoj je on suvlasnik postala suvlasnik momčadi NTT.

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Ivo Primorac

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.