Svijet

Pogačar osvojio etapu, i zauzeo prvo mjesto u GP na Vuelta Valenciana

Tadej Pogačar (UAE-Team Emirates) svoju je kampanju u 2020. odveo do savršenog početka s pobjedom na 2. etapi utrke Vuelta Valenciana (UCI 2.1).

Na posljednjih 2km uspona s prosječno 8%, utrka je bila dizajnirana za jake brdaše i prvi veliki pokušaj na 700m do kraja napravio je Jan Polanc. Ovaj napad savršeno je posložio stvari njegovom sunarodnjakuj Pogačaru koji je čekao na kotaču u završnim metrima te odsprintao ispred bivšeg svjetskog prvaka Alejandro Valverde i da bi ostvario svoju djevičansku pobjedu u 2020 sezoni.
 


Na drugom mjestu završio je Alejandro Valverde (Movistar Team), dok je treće zauzeo Dylan Teund (Bahrain - McLaren), oba u vremenu pobjednika utrke.

Pogačar sada ulazi u bornu za ukupni plasman na utrci kako se našao na vodećem mjestu u Generalnom Plasmanu, dok utrka ulazi u treću etapu koja se vozi od Orihuela do Torrevieja u dužini od 174.6km, što bi trebao biti dan za sprintere.

Pogačar: "Na papiru sam znao da je danas dobra završnica za mene, ali nisam očekivao pobjedu. Nisam bio siguran u svoju formu nakon toliko vremena bez utrka, pa sam se danas i iznenadio. Moje timske kolege bile su ključne i doista napravili su savršen posao, a pogotovo onaj dio kada je Jan napao na kraju etape što me je zaista savršeno postavilo za pobjedu. Sutra izgleda kao dan za Kristoffa s grupnim sprintom na cilju, pa ćemo probati posložiti stvari za njega, ali također ćemo naporno raditi kako bismo pokušali zadržati dres vođe utrke do kraja".
 

KOMPLETNI REZULTATI

 

Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.