Svijet

Cape Epic izdao obavijest po pitanju koronavirusa

Današnjim vijestima o Trek-Pirelli ekipi i kompletnim osobljem koji ostaju kod kuće, zajedno s Wilier Teamom, jasno je da se osjeća utjecaj koronavirusa na Cape Epic.

Cape Epic je upravo izdao obavijest sa svojim ažuriranim sigurnosnim planovima za događaj a tiču se opasnosti od koronavirusa.
 


„Kako se bliži dan trke, željeli smo ponoviti da je zdravlje i dobrobit naših vozača, posade, volontera, partnera, zajednice domaćina i osoblja naša glavna briga. Kao i u svakom izdanju Absa Cape Epic, tim je tokom prošle godine naporno radio na razvoju i dorađivanju svojih operativnih planova s ​​lokalnim vlastima i agencijama, uključujući relevantne sigurnosne mjere i protokole koji su pooštreni u posljednjih nekoliko tjedana. Dok Absa Cape Epic svake godine provodi sveobuhvatan sigurnosni plan za događaj, mi smo dalje gradili na tim mjerama temeljenim na preporukama i smjernicama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) Interresosne grupe za masovna okupljanja, Odjela za zdravstvo Južne Afrike (DOH) ) putem Nacionalnog instituta za zarazne bolesti (NICD) i službe hitne medicinske pomoći Western Cape, kao i našeg medicinskog partnera Mediclinic i našeg pružatelja usluga sigurnosti Eyethu Events. To uključuje provedbu dodatnih mjera zaštite na licu mjesta i mjera predostrožnosti, kao i edukacije i smjernice za osoblje i volontere na lokacijama mjesta održavanja utrke koje slijede. Ove sigurnosne mjere promiču svakodnevnu praksu higijenskih zaštitnih mjera koje preporučuje Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) kako bi se spriječilo širenje mikroba. Te radnje uključuju, ali nisu ograničene na sljedeće:

  • Edukacija cjelokupnog osoblja i volontera o metodama distribucije vodenih točaka i prehrambenih proizvoda u „trkačkom selu“, kao što su porcije koje se pojedinačno serviraju, upotreba pribora i ostavljanje hrane u ambalaži, gdje je to prikladno (npr. energetske pločice).
  • Aktivna komunikacija s sudionicima, volonterima i osobljem događanja stvarajući svijest i edukaciju o COVID-19, uključujući prijave na licu mjesta.
  • Dodatna opskrba i upotreba higijenskih proizvoda na vodenim točkama i u trkačkom selu, kao što su sredstva za čišćenje ruku, tkiva, dezinfekcijska sredstva, rukavice za jednokratnu upotrebu i povećani postupci čišćenja i odlaganja smeća.
  • Promicanje društvene udaljenosti kroz sva područja u trkačkom selu, uključujući prezentacije na podiju i navijačke interakcije.
  • Redovito dezinficiranje i čišćenje često dodirljivih površina na mjestima održavanja utrke, kao što su radne stanice, područja distribucije proizvoda, stolovi i elektronički uređaji.

U ovoj fazi, Južnoafrički nacionalni odjel za zdravstvo ne predlaže izmjene javnih događanja, i stoga će Absa Cape nastaviti kako je planirano.

Ažurirane informacije o COVID-19 potražite na www.who.int, Ministarstvu zdravstva Južne Afrike (DOH) na www.health.gov.za ili vladi Western Capea www.westerncape.gov.za/department-of-health/coronavirus. Hvala vam i veselimo se velikom izdanju Absa Cape Epic za 2020. godinu."

Možemo samo poželjeti mnogo zdravlja i uspjeha kako organizatorima tako i sudionicima ovogodišnje utrke a mi ćemo s nestrpljenjem očekivati start prologa u nedjelju 15.3.
 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Yopa

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.