Svijet

UCI obustavlja sve događaje u međunarodnom kalendaru

UCI je obustavio sve događaje i klasifikacije u svom međunarodnom kalendaru za sve discipline do 3. travnja/aprila. Obustava klasifikacija namijenjena je očuvanju "sportske jednakosti za sve sportaše“.

Kvalifikacije za cestovni, velodrom i para-biciklizamna velodromu za Olimpijadu u Tokiju već su okončane, ali klasifikacije još uvijek traju za brdski biciklizam, BMX utrke, BMX "freestyle" i cestovni para-biciklizam. UCI je stoga zatražio od Međunarodnog Olimpijskog i Paraolimpijskog odbora da zaustave kvalifikacije sa datumom 3. ožujka/marta, jer do tog datuma nijedna nacija nije bila spriječena da putuje na natjecanja.
 


Trenutačno organizatori Olimpijskih igara u Tokiju očekuju da će događaj teći kako je planirano, ali vozači poput Mathieua van der Poela poručuju da još uvijek nisu sigurni u to. Nadalje, osim Olimpijskih igara, RCS Sport već je rekao da će tražiti od UCI-ja da odloži svoje otkazane utrke za kasniji datum ove godine, sa snažmnim utrkama Strade Bianche, Tirreno-Adriatico, Milan – San Remo i njihovim Grand Tour-om Giro d’Italia, koji su opozvani dok Italija pokušava zaustaviti širenje koronavirusa. UCI je rekao kako će ih naknadno obavijestiti hoće li to biti izvedivo i trenutno ne može jamčiti novo zakazivanje utrka.

U svojoj izjavi, predsjednik UCI-ja David Lappartient kazao je: "Međunarodna situacija povezana s koronavirusom nedavno se naglo ubrzala, posebno u Europi, što je natjeralo vlasti na poduzimanje drastičnih mjera koje imaju veliki utjecaj, posebno na naš sport".

"Suočeni s ovom neviđenom i promjenjivom situacijom, moramo se prilagoditi i poduzeti potrebne mjere kako bismo zajamčili, koliko je god moguće, sigurnost ljudi na svim našim događajima kao i sportsku jednakost. Uz snažne odluke donesene u vezi s UCI međunarodnim kalendarom i Olimpijskom kvalifikacijskom procedurom, pružamo očekivane odgovore ljudima iz našeg sporta".

"Izazovi s kojima se suočavamo u svjetlu trenutne situacije zahtijevaju da svi članovi biciklističke obitelji iOolimpijskog pokreta budu inovativni, snažni i ujedinjeni".

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.