Svijet

Skraćeno izdanje Giro d'Italia i Klasici bi se mogli prolongirati za jesen

Predsjednik UCI-a, David Lappartient kazao je da će Giro d'Italia i ostale jednodnevne utrke biti prolongirane za kasniji datum u sezoni.

Međunarodna biciklistička federacija radi na redizajnu biciklističkog kalendara za 2020 godinu. Trenutni planovi uključuju produženje kraja sezone za muškarce i žene s 20. listopada/oktobra na 1. studenog/novembra.
 


Što se tiče kalendara za muškarce, ovisno o raspoloživom prostoru i uzimajući u obzir mogućnost preklapanja, za Grand Tour utrke i ostale bitne biciklističke klasike, UCI je imao za izjaviti:

"Načelo fleksibilnosti moglo bi se predvidjeti i kada je u pitanju broj biciklista koji se prijavljuju kao timovi na događajima".

"Usko surađujemo s RCS organizatorom kako bismo pronašli mjesto zaGiro, a nesumnjivoje da će to biti u jesen", rekao je Lappartient u intervjuu za France TV Sport.

"Moguće staze pa čak i one koje definiraju utrku Giro, vjerovatno će biti preoblikovane, a možda ne i iste dužine. Ali Giro, zajedno s odgođenim Klasicima, očito čini dio naših prioriteta, a mi se nadamo da ćemo u ovoj godini gledati ove utrke. Što se tiče utrke Tour de France, zasad se ništa nije promijenilo".

"U danima i tjednima koji dolaze radit ćemo na preuređivanju kalendara, naravno ovisno o epidemiji", rekao je Lappartient.

"Prva je mogućnost da se Klasici održe u jesen. Dalje razmatramo mogućnost da kraj sezone pomaknemo za dva tjedna, do 31. listopada/oktobra. Također ćemo proučiti kako pomijeniti određene datume utrka kako bismo napravili mjesta za sve".

Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.