Svijet

Otkazan Svjetski kup u Val di Sole

Prije dva tjedna UCI je predstavio novi kalendar XCO Svjetskog prvenstva za 2020 godinu, kojim želi pružiti rješenje vrlo atipične sezone.

No, zdravstvena situacija i dalje prevladava i upravo smo ostali iznenađeni kada smo saznali da su vlasti tog područja otkazale Svjetski kup u Val di Soleu.
 


Svjetski kup u Val Di Soleu bio je zakazan za 12. i 13. rujan/septembar, ali grad koji se nalazi u pokrajini Trentino na sjeveru Italije, jedan je od najteže pogođenih korona virusom. Stoga su lokalne vlasti do 15. listopada/oktobra zabranile svaki događaj u kojem će sudjelovati više od 1.000 ljudi.
 


Luciano Rizzi, predsjednik Turističke zajednice Val di Sole imao je za izjaviti: "Očito je da smo razočarani što se naš događaji na Svjetskog kupa neće održati u Val di Soleu za 2020 godinu, ali u potpunosti podržavamo odluku koju su donijele provincija Trento i Trentino marketing. Ovu odluku smo podijelili s Međunarodnom biciklističkom unijom (UCI) i Talijanskom biciklističkom federacijom, kao i sve razloge koji nas sprečavaju da organizujemo događaje ovog statusa u ovom trenutku i našli smo njihovo potpuno razumijevanje. Iako postoje jasna poboljšanja, situacije u Italiji, ona i dalje zahtijeva posebnu pažnju. Kao Turistička zajednica i organizatori, sudjelovali smo na sastancima sa nadležnim tijelima, nudeći našu suradnju u ovom osjetljivom trenutku".

UCI je objasnio odluku o konačnom otkazu: "UCI i organizatori su surađivali tijekom cijelog postupka, u početku želeći odgoditi događaj na kasniji datum u sezoni, prije nego što smo pristali na tešku odluku o otkazivanju utrke UCI Svjetskog kupa. UCI dijeli razočaranje MTB zajednice i priznaje zabrinutosti Organizacijskog odbora u ovim teškim okolnostima".
 


Kalendar 2020. Mercedes-Benz UCI MTB Svjetskog Kupa

Nakon ovog otkazivanja, kalendar Svjetskog Kupa za 2020 godinu izgleda ovako:

  • 5-6. rujna/septembra: Lenzerheide, Švicarska
  • 19. - 20. rujna/septembra: Les Gets, Francuska
  • 29. rujna/septembra: Nove Mesto na Morave, Češka
  • 4. listopada/oktobra: Nove Mesto na Morave, Češka

U Novom Mestu održat će se dva događaja Svjetskog kupa, to je iznimna odluka kojom UCI želi uštedjeti logistiku i olakšati kretanje sudionika.

  • 5. - 11. listopada/oktobra: SVJETSKO PRVENSTVO XCO Leogang, Austrija
  • 24. - 25. listopada/oktobra: SVJETSKO PRVENSTVO XCM Sakarya, Turska

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.