Svijet

Svjetski Kup MTB Lenzerheide 2020. – otkazan

Nakon odgode s kolovoza na rujan 2020, utrka Svjetskog kupa u Lenzerheide doživjela je otkazivanje. Organizatori tvrde da nisu mogli garantirati sigurnosne i organizacijske zahtjeve za ovaj događaj.

Bez sumnje, ovo je vrlo loša vijest za novi MTB kalendar koji je UCI predstavio prije nekoliko tjedana. Svjetski kup u Lenzerheideu bio je zakazan za 4. do 6. rujna i bio je početak prvenstva za koji sada vidimo da je i dalje neizvjestan.
 


Ovo otkazivanje utječe na sve discipline: od Cross-Country Olympic (XCO) do Cross-Country Short Track (XCC) i Downhill (DHI). Organizatori u Lenzerheideu sa žaljenjem su donijeli odluku: "Čekali smo do posljednjeg mogućeg trenutka i svaki dan smo naporno radili kako bismo odaj događaj iznijeli na svjetlo dana. Veoma je bolna činjenica da i mi nećemo moći održati planiranu utrku Svjetskog kupa" , kazao je predsjednik OC-a Christoph Müller.
 


Prije nego što je utrka otkazana, ocijenjeno je da ovaj Svjetski kup mora biti bez publike kako bi se izbjegli trenutni zahtjevi da događaji moraju imati manje od 1.000 ljudi, ali problem je ostao i dalje prisutan jer samo broj natjecatelja, osoblja tima, organizacije, medija itd. već čine brojku između 1.500 i 1.800 ljudi.

Ova nas situacija navodi da vjerujemo kako kalendar o kojem se ICU dogovorio možda još uvijek nije definitivan.
 


Kalendar: Mercedes-Benz UCI MTB Svjetski Kup 2020.

  1. 5-6 Septembar/Rujan: Lenzerheide, Švicarska - otkazano
  2. 12-13 Septembar/Rujan: Val di Sole, Italija - otkazano
  3. 19-20 Septembar/Rujan: Les Gets, Francuska
  4. 29 Septembar/Rujan: Nove Mesto na Morave, Republika Češka
  5. 4 Oktobar/Listopad: Nove Mesto na Morave, Republika Češka 


Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.