Svijet

I Francuska otkazala utrku MTB Svjetskog kupa u Les Gets-u

Kalendar utrka Svjetskog kupa za 2020. godinu i dalje trpi posljedice korone, kako je Union Cycliste Internationale (UCI) danas objavio da se otkazuje utrka u Les Gets.

Les Gets (Francuska) trebao je biti domaćin uvodnog kruga Cross country i Downhill utrka, nakon otkazivanja Svjetskog kupa Lenzerheide prošlog tjedna.
 


"Kao što smo uvijek i govorili, ponovno pokretanje sezone, bez obzira na disciplinu, ovisit će o evoluciji zdravstvene situacije u zemljama u kojim se utrke organizatoraju. Nekoliko događaja predviđenih za drugu polovicu 2020. godine trebalo je otkazati jer nisu ispunjeni uvjeti za njihovu dobru organizaciju“, rekao je predsjednik UCI-ja David Lappartient. "Ovo je veliko razočaranje, ali zdravlje sportaša i svih koji su uključeni u naše događaje ili su jednostavno prisutni na njima, naš je glavni prioritet".
 


Novi kalendar Svjetskog kupa

Trenutno će Nove Mesto na Morave (Češka) biti domaćin prvog XCO Svjetskog kupa 2020. Ako se to dogodi, Nove Mesto će se oštro vratiti utrkama, jer je predviđeno da imamo utrke za dva vikenda i to za 29.9. i 4.10.2020. Vikend natjecanja u Češkoj sada je jedini događaj XCO Svjetskog kupa koji je trenutno na rasporedu.

Downhill će dobiti start u Mariboru nekoliko tjedana kasnije. Odgođeno kolo utrke u Sloveniji također je zakazano za dvije utrke Svjetskog kupa ugurane u jedan vikend. Gravity utrke počinju od 15. do 18.10.2020.

Otkazivanjem Les Getsa ostavlja samo još jednu utrku Svjetskog kupa za downhill vozače. Lousã, Portugal će biti domaćin još jednog duplog događaja a održati će se od 29.10. do 1.11.2020.
 


Što se još događa?

2020. UCI Svjetsko prvenstvo u brdskom biciklizmu premješteno je na novu lokaciju i odgođeno. Nakon otkazivanja prvobitnog mjesta, u Albstadtu, događaj je premješten u Leogang, Austrija. Sada je postavljen za 5. i 11.10. 2020. godine.

Svjetska prvenstva XC Maratona su i dalje na rasporedu, što će ove jeseni donijeti treću utrku XC vozačima. Sakarya, Turska će biti domaćin XCM Svjetskog na dane 24. i 25.10.2020. godine.

Što je još otkazano?

Baterije se troše na eMTB XC Svjetskom kupu, koji je trebao debitirati u 2020 godini. Sva četiri kruga te serije otkazana su.

Također, UCI Svjetsko prvenstvo u brdskom biciklizmu za Mastere, ranije postavljeno je za Pra Loup (Francuska), i četiri CX Svjetska koja su se trebala održati u Val di Soleu, Italija, otkazana su.

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.