Svijet

Pobjeda za Ninu Schurtera i Sinu Frei na prvoj utrci 2020 godine

U nedostatku utrka Svjetskog kupa, možemo reći da je prvi pravi XCO događaj bila utrka Swiss Bike Cup koji se održao u Leukerbadu.

Nino Schurter i Sina Frei pokazali su se najboljima u prvoj utrci u 2020 godini.
 


U netipičnoj utrci zbog nedostatka publike i strogih sigurnosnih mjera opreza, Nino Schurter jasno je dao do znanja da je i danas jednu stepenicu ispred velike većine XCO vozača.

Iako nije bila utrka Svjetskog Kupa, u Leukerbadu je Schurter morao paziti na prvih 10 UCI vozača poput Francuza Jordana Sarroua, Talijana Gerharda Kerschbaumera i njegovog sunarodnjaka Mathiasa Fluckigera, između ostalih.
 


Sa samo nekoliko krugova do cilja, Schurter je povećao tempo i jedino se Fluckiger uspio držati uz njega i pokušao izboriti za pobjedu. Naposlijetku Schurter je bio prvi, Mathias Fluckiger je bio drugi sa 17 sekundi, a Jordan Sarrou je zatvorio postolje s više od 1 minute zaostatka.

REZULTATI MUŠKARCI

 1. Nino Schurter 01:32:32
 2. Mathias Fluckiger 01:32:50
 3. Jordan Sarrou 01:33:42
 4. Martins Blums 01:33:47
 5. Lars Forster 01:34:32
   


U ženskoj utrci, iako je bila prva nakon brojnih otkazivanja zbog korone, teunatoč tome da su mnogi sumnjali u visok odziv, ženska kategorija također je imala vrlo visoku razinu vozača uz prisutnost aktualne Svjetske Elite prvakinje Pauline Ferran Prevot, Švicarke Jolande Neff, te također Švicarke i U- 23 Svjetska prvakinja Sina Frei, između ostalih.

Treba se prisjetiti da je ovo za Jolandu Neff bila prva utrka nakon njezine teške nesreće koja se dogodila prošle godine prije Božića. Tako se njeno drugo mjesto u Leukerbadu može uzeti kao potvrda njezinog oporavka.

Mlada biciklistica Sina Frei pobjedu je odnijela s pola minute vodstva nad Neffom, a podij je zatvorila Francuskinja Loana Lecomte iz tima Massi.

REZULTATI ŽENE

 1. Sina Frei 1:39:28
 2. Jolanda Neff 1:40:02
 3. Loana Lecomte 1:40:35
 4. Alessandra Keller 1:41:25
 5. Pauline Ferrand Prevot 1:41:37

Nema sumnje da je ova utrka samo predjelo onome što se tek sprema, te se nadamo kako ćemo gledati barem dvije utrke Svjetskog Kupa u ovoj godini.

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.