Svijet

Remco Evenepoel do solo pobjede na kraljevskoj etapi Vuelta a Burgos

Remco Evenepoel (Deceunick-Quick-Step) je došao do solo pobjede na kraljevskoj etapi Vuelta a Burgos.

Kraljevska etapa španjolske utrke bila je dugačka 150 kilometara između Sargentes de la Lora i Picón Blanco preko rute koja je sadržavala četiri uspona treće kategorije i cilj na usponu takozvane „hors kategorije“. Bijeg dana uključivao je devet vozača koji su u jednom trenutku imali prednost od 8 minuta.

Osim uspona, vjetar je također imao veliku ulogu u razvoju utrke. Bočni vjetrovi su ponekad uspjeli potpuno slomiti peloton i iako su se ekipe poput CCC Team, Bora-hansgrohe i Ineos trudile u potpunosti iskoristiti to nisu uspjele, ali borba protiv vjetra oduzela je energiju kod nekih vozača.

Na 26 kilometara do cilja, peloton se sakupio i zadnji koji je uhvaćen bio je  Roger Adria (Kern Pharma). Vozači poput svjetskog prvaka Madsa Pedersena (Trek-Segafredo), Ivana Sose (Ineos) i Damiana Carussa (Bahrein McLaren) zaostali su na prvim padinama završnog uspona.

S pet kilometara do cilja, Astanin Rodrigo Contreras pokrenuo je napad, ali ubrzo ga je uhvatila manja grupa koju je vodio Mitchelton-Scott i uključivala je vozače iz Ineosa, Jumbo-Visme i Groupama-FDJ. Na 2,4km do cilja, Esteban Chaves iz Mitcheltona-Scotta pokrenuo je napad iz malog čopora a slijedili su je George Bennett (Jumbo-Visma), Remco Evenepoel (Deceuninck-Quick-Step) i Richard Carapaz (Ineos).

Nekoliko metara kasnije, Belgijanac Remco Evenepoel (Deceuninck-Quick-Step) podigao je tempo i otišao sam. Mladi Belgijanac je cilj prošao prvi, iza njega su bili Bennett, Mikel Landa i Chaves te Joao Almeida.

Dijeli članak

O autoru

Yopa

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.