Svijet

Europsko XCO prvenstvo održat će se u Švicarskoj

Kalendar natjecanja za 2020. godinu postaje teško pratiti. Iako je ostalo još malo natjecanja, datumi i mjesta održavanja se neprestano mijenjaju, u nastojanjima organizatora kako se isti ne bi otkazivali.

UEC je upravo objavio da će se Europsko XCO prvenstvo, za koje su mnogi od nas mislili da je izgubljeno, konačno održati od 15. do 18. listopada/oktobra u Monteceneri, Švicarska.
 


Europsko XCO prvenstvo za 2020 godinu, koje je pod EUC organizacijom, trebalo je biti održano u Austriji, no uslijedilo je prvo odlaganje za rujan/septembar, a zatim smo ostavljeni u nedoumici gdje nitko nije znao je li događaj definitivno otkazan. Sada UEC potvrđuje da će se prvenstvo održati od 15. do 18. listopada/oktobra u Monte Tamaro, u Švicarskom gradu Monteceneri.
 


Monte Tamaro je već organizirao MTB Svjetsko prvenstvo u 2003 godini i ima dovoljno iskustva da organizira prvenstvo poput ovog koje će okupiti više od 400 sudionika iz oko 35 zemalja. Natjecanje će se rasporediti tijekom četiri dana, a 9 naslova će biti uključeno: 6 u Cross-Country (Juniori, U23 i Elite), 1 Ekipna štafeta i 2 XCE.

UEC će u narednih nekoliko dana pružiti sve informacije o stazi i krugu utrke, tehničkom vodiču itd.

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.