Svijet

MTB Svjetsko Prvenstvo 2020. Leogang: Raspored i gdje ga gledati

Nakon odbijanja Njemačke da bude domaćin MTB Svjetskog prvenstva, Leogang je zauzeo stav i krenuo u organizaciju sigurnog i nečeg što će zasigurno biti spektakularno Svjetsko prvenstvo za 2020 godinu.

I nakon mnogo dana neizvjesnosti čini se da će san brdskih biciklista uskoro ostvariti se. Austrijski grad domaćin je XCO i DH utrka, ali i nove verzije e-MTB-a koja će održati svoj drugi povijesni događaj.
 


Međutim, Leogang neće biti otvoren za javnost, a organizacija će biti odgovorna za pripremu već poznatih sigurnosnih zahtjeva za timove i bicikliste. Od 5. do 11. listopada/oktobra, reprezentacije će se boriti za dres duginih boja, a činit će to na stazi od 3.4 kilometra s 200metara visinske razlike na XCO stazi; te 2.5 kilometara za DH utrku i 4.3 kilometra za e-MTB utrku.
 

 


Epic Bikepark u Leogangu bit će domaćin cilja u koji ćemo uprti oči dočekujući naše bicikliste koji će prisustvovati ovom Svjetskom prvenstvu. Iz Bosne i Hercegovine za sada koliko je nama poznato na ovo Svjetsko prvenstvo otišao je Siniša Lukić (Junior) i Dalibor Lukić (Trener), dok Hrvatska šalje 8 svojih natjecatelja i dva voditelja Reprezentacija.
 

 

XC

  • Anja Nadu (juniorka, vozi utrku u četvrtak 8. listopada)
  • Fran Bošnjak (junior, vozi utrku u četvrtak 8. listopada)
  • Anthony Bilić (U23 M, vozi utrku u petak 9. listopada)
  • Karmen Škiljić (U23 Ž, vozi utrku u subotu 10. listopada)
  • Matija Meštrić (Elite M, vozi utrku u subotu 10. listopada)
  • Pavao Roset (izbornik)

DH

  • Noa Radolović (Elite M, sve finalne utrke u spustu su u nedjelju 11. listopada)
  • Robert Kišak (junior)
  • David Ivanjko (junior)
  • Lovel Matijaš (voditelj reprezentacije)

U pratnji su i tajnica HBS-a Ivana Ruszkowski te mehaničar Ivan Bašić.
Foto: HBS i L. Matijaš; izvor spiska vozaca iz HR: MTB.hr
 


Raspored utrka MTB Svjetskog prvenstva 2020. u Leogangu

Mogli bismo vas malo zbuniti sa svim tim utrkama, svim tim disciplinama i svim kategorijama, stoga radije ćemo vam pokušati olakšati život s ovom slikom gdje možete pogledati dnevni raspored utrka. Zelenom bojom su označeni oni najvažniji događaji, Elite događaji.

Gdje gledati svjetsko prvenstvo u Leogangu 2020.

Te utrke koji su označeni zelenom bojom možete pratiti uživo na online prijenosu koji će voditi Redbull. Na svojoj web stranici redbull.com uživo će se prenositi ove utrke, kao i sažeci onoga što se dogodilo na Leogangu 2020.

Ne propustite ništa i uživajte u najboljem brdskom biciklizmu, jer u situaciji u kojoj trenutno živimo (kada ne možemo otići i utrke pogledati uživo), još uvijek imamo utjehu da ga možemo pratiti putem interneta.

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.