Svijet

Nezaustavljivi Tom Pidcock osvaja e-MTB XCO Svjetsko prvenstvo 2020

Godinu dana nakon što je organizirano prvo e-MTB XCO Svjetsko prvenstvo, britanski biciklist Tom Pidcock osvojio je dres Duginih boja u ovoj kategoriji.

Mladi Pidcock osvojio je prošli tjedan dva U23 Svjetska kupa na kojima se natjecao i već je vrlo zvučno ime za budućnost brdskog biciklizma.
 


Francuz Jerome Gilloux bio je drugi prošle godine i nije želio da se isto dogodi 2020. godine, pa je počeo sa jakim tempom od 1. kruga i napravio je prednost veću od pola minute sve do 4. kruga od ukupnih 5 koliko se vozilo danas. U tom trenutku, pojavio se biciklist koji je posljednjih dana privlačio sve veću pozornost,  Britanac Tom Pidcock.

Pidcock je već bio među favoritima nakon što je uspio osvojiti zadnja dva XCO U-23 Svjetska kupa samo nekoliko dana nakon natjecanja na UCI cestovnom Svjetskom prvenstvu 2020. u Imoli. Thomas Pidcock je svoj uspjeh ponovio.

 

Tom Pidcock je tijekom cijele utrke vozio s manje od 30 sekundi zaostatka za vodećim, a u posljednjem je krugu pretekao Gillouxa i dobio više od pola minute prednosti nad njim.
 


Na kraju utrke kao pobjednik izasao je Tom Pidcock, Gilloux je bio drugi, a Simon Andreassen treći.

Rezultati: e-MTB XC - Leogang Svjetsko prvenstvo 2020.

  1. Thomas Pidcock 1:01:41
  2. Jerome Gilloux +35"
  3. Simon Andreassen +41"
  4. Martino Fruet +1,21´
  5. Joris Ryf +1,16´

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.