Svijet

Mitchelton-Scott ekipa se povukla iz Giro d'Italia nakon četiri pozitivna slučaja na COVID-19

Cijeli tim Mitchelton-Scotta povukao se iz utrke Giro d'Italia nakon što su četiri člana ekipe bila pozitivna na COVID-19. Steven Kruijswijk (Jumbo Visma) i jedan vozač iz Sunweba također su bili pozitivni i povukli su se iz utrke.

"Nažalost, u ponedjeljak navečer dobili smo vijest da su se članovima našeg tima vratili pozitivni rezultati na COVID-19, nakon naše treće runde testova u tri dana", rekao je generalni direktor Brent Copeland.
 


"Kako imamo društvenu odgovornost prema našim vozačima i osoblju, pelotonu i organizaciji utrke donijeli smo tešku, ali jasnu odluku o povlačenju iz utrke Giro d’Italia".

Srećom svi vozači koji su pozitivni ostaju s asimptomatskim ili s blagim simptomima, ali zdravlje svih naših vozača i osoblja je naš glavni prioritet i sada smo usredotočeni na siguran prijevoz do područja u kojima im je najudobnije provesti razdoblje karantene .

"Želimo RCS-u i ostatku pelotona uspješan završetak ovogodišnjeg izdanja Giro d'Italia i radujemo se povratku na utrku u 2021godini", poručili su iz tima Mitchelton-Scott.

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.