Svijet

Fabio Aru želi voziti Svjetsko Prvenstvo u ciklokrosu

Fabio Aru mogao bi početi s utrkama Svjetskog prvenstva u ciklokrosu koje će se održati u Ostendeu krajem siječnja.

Aru je za La Gazettu dello Sport natuknuo da bi želio započeti sa ciklokros utrkama: "Ako me Nacionalni trener mog Saveza želi, dostupan sam."
 


Aru, koji je posljednjih tjedana nekoliko puta zaronio u blatne utrke u Italiji, ne skriva ljubav prema ciklokrosu: "Umivati se nakon utrke samo sa zdjelom vode: to je kao da ponovno budeš dijete. Prelijepo je. Zaista sam ponovno otkrio zabavu”, rekao je.

Novi regrut Qhubeka-ASSOS tima vozit će talijansko prvenstvo u Lecceu ovog vikenda, ali ako se bude njega pitalo, neće se zaustaviti na tome. Svjetsko prvenstvo u Ostendeu još je uvijek na listi želja ovog brdskog vozača. "Ako nacionalni izbornik želi da dođem, bit ću mu na raspolaganju."

Aru kaže da se sudjelovanje u borbi za Svjetski naslov može kombinirati s trening kampom njegove nove momčadi: "Započet ćemo u Gironi 19. siječnja i tamo ćemo ostati do kraja mjeseca. Iz Španjolske bih mogao ravno u Belgiju".

Krajem prošle godine talijanski nacionalni trener Fausto Scotti već je najavio da bi želio razgovarati s Aruom o Svjetskom prvenstvu. Vrlo su velike šanse da pobjednik Vuelta a Espana iz 2015. godine bude prisutan na startnoj liniji u Ostendeu.

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.