Svijet

Trek-Segafredo izjednačio osnovicu plaća u ženskim i muškim ekipama

Trek-Segafredo kako je ranije i najavljivao svojim najboljim Pro biciklistima u ženskim i muškim ekipama ponudio je jednaku osnovicu plaće.

Od 1. siječnja/januara 2021. njihovi muški i ženski WorldTour timovi sada imaju iste minimalne plaće.
 


"Plaća doista ovisi o pojedincu, ali trenutno možemo potvrditi da svi naši profesionalni sportaši u cestovnom biciklizmu - bez obzira na spol - ostvaruju jednak minimum", rekao je Eric Bjorling, direktor marketinga u Trek Bike. "Nadalje, kod svih neo-pro vozača (vozači u svojoj prvoj godini), postoji nešto niži minimum ili osnovica plaće, što je slučaj za nekoliko vozača - početnika".

Minimalne plaće za žene koje voze u Pro timovima, utvrđene od strane UCI-a i prvi su put stupile na snagu 2020. godine. Prema mandatu, ove godine žene u WorldTour timovima moraju zaraditi najmanje 20.000 EUR i dobiti godišnju povišicu plaća što bi u konačnici iznosilo na oko 30.000 EUR u 2023. godini (istim je pravilnikom obuhvaćeno i obvezno rodiljsko odsustvo i zdravstveno osiguranje).
 


Za usporedbu, ove će godine muškarci u WorldTour timovima imati minimalnu plaću koju UCI zahtijeva od 40.045 eura.

"Govorilo se da bi kada je profesionalni biciklizam u pitanju moglo biti potrebno povećati plaće žena u World Tour timovima i izjednačiti ih na minimumu kao i kod muških ekipa, a to je nešto što snažno podržavamo. Odmah smo krenuli na posao i nismo htjeli čekati mandat, pa smo odluku da to učinimo samostalno donijeli u jesen 2020.", rekao je Bjorling.

Sastav Trek-Segafredo za 2021. sezonu uključuje vrhunske bicikliste poput Lizzie Deignan, Ruth Winder, Elise Longo Borghini i Taylor Wiles.

"Svatko tko je gledao ženski biciklizam zna kakav je to nevjerojatan sport i ponosni smo što imamo priliku biti uključeni i podržati ove nevjerojatne sportašice", rekao je Bjorling.

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

BikeMagazin

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Vijesti iz svijeta biciklizma, Recenzije bicikla i opreme, Najave / Rezultati / Izvještaji, Reportaže i Vijesti iz pet zemalja, kao i Svijeta... Sve je tu ...držimo Vas pokrivenim!

Internetska stranica: bikemagazin.info/ Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.