Svijet

Otkrivena ruta utrke "Vuelta a Espana"

Ovogodišnje izdanje utrke "Vuelta a Espana" označiti će 2021. godinu po tome što se po prvi put ova utrka neće završiti u Madridu.

Nakon što su organizatori objavili rutu odmah su pristigli i prvi komentari o cilju utrke, koji je od 2014. godine bio u Madridu.
 


Vozači će startati 14. kolovoza iz 800 godina stare katedrale u Burgosu, a utrka će završit 5. rujna u Santiagu de Composteli.

Između starta i cilje, peloton će se kretati kroz 21 etapu i preći više od 3.300 km terena, a na malim ekranima gledati ćemo slovenskog biciklistu Primoža Roglića koji će ciljati na svoju treću uzastopnu Vuelta krunu.

Vuelta se vraća u svoj tradicionalni kasni ljetni termin, unatoč velikom uspjehu prošlogodišnje utrke koja je održana u listopadu i studenom nakon što je datum promjenjen zbog pandemije koronavirusa.

Veliki Španjolski Tour, jedna od tri značajnija Toura u biciklističkom kalendaru, zajedno s Giro d’Italia i Tour de France i poznata je po svojim brutalnim usponima, a nakon pregleda rute utrke jasno je da će planinske etape ponovo i ove godine odigrati ključnu ulogu po pitanju pobjednika.

Ovogodišnja ruta uključuje osam brdskih ciljeva i 11 planinskih etapa, uključujući Asturian Gamoniteiru uspon u Asturiji koji je prvi put uključen ove godine.

 

Nakon kronometarske utrke kroz Burgosovu gotičku katedralu iz 13. stoljeća, Kastiljska prijestolnica bit će domaćin još dvije etape prije nego što peloton krene na svoj prvi uspona - Picon Blanco.

Vozači će se zatim spustiti na jug prema Valenciji gdje će prva ozbiljna planinska etapa stići u sedmoj etapi. Iako prva polovica utrke izgleda osjetno lakše nego prošle godine, druga polovica je zahvalno teža.

18. etapa mogla bi se pokazati presudnom za odlučivanje o generalnoj klasifikaciji kada se vozači suoče s 1.700 m Alto del Gamoniteiru, sa brutalnim usponom od 15km sa nekih nagibima od 10 do 12 posto.

Utrka se po prvi puta u gotovo dva desetljeća završava individualnim kronometrom u dužini od 33.7 kilometara između Padrona i Santiaga de Compostele.

Ruta utrke "Vuelta a Espana 2021":

1. etapa: subota 14. kolovoza/augusta - Burgos - Burgos (ITT), 8 km
2. etapa: nedjelja 15. kolovoza/augusta - Calaruega - Burgos, 169,5km
3. etapa: ponedjeljak 16. kolovoza/augusta - Santo Domingo de Silos - Picon Blanco, 203km
4. etapa: utorak 17. kolovoza/augusta - El Burgo de Osma - Molina de Aragón, 163,6km
5. etapa: srijeda, 18. kolovoza/augusta - Tarancon - Albacete, 184,4km
6. etapa: četvrtak 19. kolovoza/augusta - Requena - Alto de Cullera, 159km
7. etapa: petak 20. kolovoza/augusta - Gandia - luka Tibi, 152km
8. etapa: subota 21. kolovoza/augusta - Santa Pola - La Manga del Mar Menor, 163,3km
9. etapa: nedjelja 22. kolovoza/augusta - Puerto Lumbreras - Velefique, 187 km
Dan odmora: ponedjeljak 23. kolovoza/augusta
10. etapa: utorak 24. kolovoza/augusta - Roquetas de Mar - Rincon de la Victoria, 190,2km
11. etapa: srijeda, 25. kolovoza/augusta - Antequera - Valdepeñas de Jaen, 131km
12. etapa: četvrtak 26. kolovoza/augusta - Jaen - Cordoba, 166,7km
13. etapa: petak 27. kolovoza - Belmez - Villanueva de la Sierra, 197,2km
14. etapa: subota 28. kolovoza/augusta - Don Benito - Pico de Villuercas, 159,7km
15. etapa: nedjelja 29. kolovoza/augusta - Navalmoral de la Mata - El Barraco, 193,4km
Dan odmora: ponedjeljak 30. kolovoza/augusta
16. etapa: utorak 31. kolovoza/augusta - Laredo - Santa Cruz de Bezana, 170,8km
17. etapa: srijeda 1. rujna/septembra - Unquera - Lagos de Covadonga, 181,6km
18. etapa: četvrtak 2. rujna/septembra - Salas - Alto de Gamoniteiru, 159,2km
19. etapa: petak 3. rujna/septembra - Tapia - Monforte de Lemos, 187,8km
20. etapa: subota 4. rujna/septembra - Sanxenxo - Mos, 173km
21. etapa: Nedjelja, 5. rujna/septembra - Padron - Santiago de Compostela (ITT), 33,7km

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

BikeMagazin

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Vijesti iz svijeta biciklizma, Recenzije bicikla i opreme, Najave / Rezultati / Izvještaji, Reportaže i Vijesti iz pet zemalja, kao i Svijeta... Sve je tu ...držimo Vas pokrivenim!

Internetska stranica: bikemagazin.info/ Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.