Svijet

SRAM kupuje TIME tvrtku za proizvodnju pedala

SRAM je upravo objavio da je 18. veljače dovršio postupak kupovine cijele palete Time pedala, kao i njihovih patenata.

Marka Time Sports, koja je specijalizirana za proizvodnju pedala, ranije je pripadala Rossignol grupaciji, a sada ćemo katalog ovih komponenata dobivati pod SRAM katalozima.
 


Marka pedala "Time" osnivana je u Neveru, Francuska u 1987. godini, a njezin glavni doprinos bio je poboljšanje ergonomije usavršavanjem ravnoteže između performansi i udobnosti. U 1993. godini u svoj je katalog su dodali i MTB pedale i ovaj brend pedala su koristili neki vrhunski biciklisti, poput Juliena Absalona (FRA), Grega LeMonda (SAD), Toma Boonena (BEL), Anna van der Breggen (NED) i Miguela Induraina (ESP) .
 


"TIME je legendarna marka i prva se usredotočila na ergonomiju kroz hod pedale. Radit ćemo na očuvanju povijesti i naslijeđa tvrtke TIME i nastaviti njihovo nasljeđe inovacija i kvalitete", rekao je predsjednik SRAM-a Ken Lousberg.

SRAM tradicionalno širi asortiman proizvoda vlastitim razvojem usmjerenim na inovacije i integrativnim akvizicijama. Strateške akvizicije SRAM-a uključuju RockShox, Avid, Zipp, Truvativ, Quarq, a sada i TIME.

U zasebnoj transakciji, "Cardinal Cycling Group" otkupio je tvrtku TIME koja je specijalizirana za proizvodnju bicikla, uključujući sve patente, zaštitne znakove, kao i vlasništvo TIME-ove RTM tvornice. Cardinal Group nalazi se u vlasništvu Amerikanca Tonyja Karklinsa, osnivača Allied Cycle Works i bivšeg generalnog direktora Orbea USA, te francuskog industrijskog inženjera i bivšeg profesionalnog biciklista Martiala Trigeauda.
 


"TIME je marka puna strasti, povijesti i istinskih inovacija. Čast nam je upravljati tvrtkom TIME u budućnosti i unaprijediti tehnologiju proizvodnje u biciklističkoj industriji", rekao je Tony Karklins - partner Cardinal Cycling Group.

"Oduševljen sam što smo za TIME pronašli dva izuzetna kupca. Svaki od njih donosi jedinstvenu snagu za vođenje tvrtke TIME naprijed prema sjajnoj budućnosti", rekao je Scott Rittschof, stariji potpredsjednik Rossignol biciklističkog odjela.

Obje tvrtke nastavit će plasirati proizvode pod nazivom TIME. SRAM će se usredotočiti na komunikaciju kao TIME Sport, a Cardinal Cycling Group će koristiti TIME bicikle. Kupci će i dalje moći kontaktirati TIME za servis nakon prodaje i podršku proizvoda tijekom prijelazne faze do sredine 2021. godine.

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

BikeMagazin

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Vijesti iz svijeta biciklizma, Recenzije bicikla i opreme, Najave / Rezultati / Izvještaji, Reportaže i Vijesti iz pet zemalja, kao i Svijeta... Sve je tu ...držimo Vas pokrivenim!

Internetska stranica: bikemagazin.info/ Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.