Svijet

Geraint Thomas o Rogliču i Pogačaru: "Svakako ih se može pobijediti"

Primož Roglič i Tadej Pogačar izgledali su gotovo nedodirljivi na Grand tour utrkama u 2021 sezoni. No Geraint Thomas siguran je da ih se može pobijediti.

Govoreći na nedavnom Rouleur Live showu, prvak Tour de France-a iz 2018. godine rekao je da nova era Slovenske dominacije nije nepobjediva.
 


"Svakako ih se može pobijediti", rekao je Thomas za Rogliča i Pogačara.

"Ovaj sport se uvijek razvija i mijenja od opreme, preko načina na koji ste trenirani, do dijete. Mislim da se ovaj koncept treninga spušta od profesionalaca sve do U23 i Juniora. Mislim da sada vidimo da su dečki koji dolaze iz Juniorske i U23 razine već kao profesionalci, i mogu odmah ući (na WorldTour) kao Pogačar. Njih dvojica, Pogačar i Roglič sada postavljaju mjerilo i njihovi timovi stalno napreduju. Dakle, tjeraju sve da se nastave boriti, ali to je ono što pokreće i tebe, to je natjecanje".

Thomas je patio na ovogodišnjem Touru nakon što je imao pad u prvom tjednu. Nije se uspio izboriti za drugi žuti dres i na utrci je završio kao gledatelj, a Pogačar je probio teren i obranio naslov.

Samo nekoliko tjedana kasnije, Thomas je napustio Olimpijsku cestovnu utrku nakon naizgled bezazlene nesreće u sredini grupe na početku utrke.

Ljeto je za njega bilo katastrofalno nakon obećavajućeg proljeća koje je uključivalo pobjedu na Tour de Romandie i treće mjesto na Criterium du Dauphine i Volta a Catalunya.

"Bio je to dobar početak sezone, vjerojatno najbolji početak koji sam imao u dugo vremena", rekao je Thomas.

"Očito, Tour, kada sam doživio pad trećeg dana, nije bio idealan. I onda Olimpijske igre nakon toga sam se i tamo zatekao u nesreći. Ali to su biciklističke utrke i svi znamo kako to zna biti... jednostavno moraš prijeći preko toga i nastaviti dalje, nema drugog načina za to".

 

Thomas je za Rouleur Live rekao da je dovršio pregovore o ugovoru s Ineos Grenadiersima za 2022. godinu, iako vijest tek u narednim danima treba postati službena.

Međutim, Velšanin će se boriti za pobjedu na Grand Tour utrkama za Ineos Grenadiers u sljedećoj godini.

Vladajući prvak Giro d’Italia Egan Bernal i Richard Carapaz, koji je završio treći na Touru, vjerojatno će sklopiti najbolje ugovore. Adam Yates i pobjednik Giroa 2020. Tao Geoghegan Hart su dodatne opcije.

Sa 35 godina Thomas je rekao da želi maksimalno iskoristiti svoje posljednje godine u profesionalnom pelotonu.

Kao bivši pobjednik E3 Harelbekea i s poviješću vrhunskih rezultata u kamenim klasicima, Thomas je ostavio otvorena vrata povratku jednodnevnim utrkama koje je prestao voziti kad se okrenuo prema etapnim utrkama.

"Ne bih imao ništa protiv da radim nešto malo drugačije, pogotovo sada u posljednjih nekoliko godina moje karijere", rekao je. "Glavna stvar je samo uživati u biciklističkim utrkama i želim se utrkivati koliko god mogu. Moram gledati na Grand Tour utrke svakako, kao i neke druge rute i stvari te odlučiti želim li to raditi ili ću možda učiniti nešto malo drugačije. Ali samoz znam da želim uživati".
 

Dijeli članak

O autoru

BikeMagazin

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Vijesti iz svijeta biciklizma, Recenzije bicikla i opreme, Najave / Rezultati / Izvještaji, Reportaže i Vijesti iz pet zemalja, kao i Svijeta... Sve je tu ...držimo Vas pokrivenim!

Internetska stranica: bikemagazin.info/ Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.