Svijet

QuickStep i Androni Giocattoli na udaru vozača automobila na trening kampovima

Timovi Deceuninck-Quickstep i Androni Giocattoli doživjeli su nesreće na svojim trening kampovima u prosincu nakon što su udareni od strane vozača automobila.

Nesreća u kojoj je sudjelovao Deceuninck-Quickstep bio je najozbiljniji incident, gdje su neki od biciklista zadobili slomljene kosti, a jedan je morao i na operaciju. Rémi Cavagna zadobio je prijelom L1 kralješka i ostaje u bolnici u Valenciji, dok je Mauri Vansevenant slomio palac. Dok je Vansevenant uspio otputovati kući u Belgiju i očekuje se da će se brzo oporaviti, Cavagna će morati na operaciju.

Vansevenant je rekao da se nesreća dogodila dok se grupa vozila nizbrdo, nakon što su završili fotografiranje u novoj opremi za iduću godinu u kampu u Altei.

Odjednom je mali automobil ignorirao regulaciju prednosti prolaska i naišao na glavnu cestu sa sporednog puta. Morali smo udariti po kočnicama, ali tri biciklista, uključujući Rémija i mene, nisu mogla izbjeći sudar”, rekao je Vansevenant za Het Laatste Nieuws.

Tim Androni Giocattoli trenirao je prvog dana svog prosinačkog kampa u Benidormu u petak kada je neke od njihovih biciklista udario vozač automobila.

Martì Vigo iz Španjolske i Kolumbijci Juan Diego Alba, Brandon Rojas i Juan Diego su bili uključeni u incident, a tim je rekao da se tinejdžer Rojas "odbio" od vjetrobranskog stakla automobila i zadobio posjekotine na vratu. Iako je Rojas također ozlijedio koljeno, nisu dijagnosticirane nikakve slomljene kosti, a ostala trojica vozača su zadobila modrice.

Tim je rekao da se nesreća dogodila kada se vozač uključivao na cestu dok su se vozači približavali iz suprotnog smjera i lagano se spuštali nizbrdo.

Dijeli članak

O autoru

Yopa

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.