Svijet

Giro d’Italia: Sprint pobjeda za Mark Cavendish na 3.etapi u Balatonfuredu

Mark Cavendish izvojevao je svoju 16. pobjedu na Giro d’Italia u nedjeljnoj laganoj trećoj etapi, posljednjeg dana 105. izdanja koje se održava u Mađarskoj.

Bila je to njegova prva etapna pobjeda na Girou od 2013 godine. Mathieu van der Poel, koji je završio u prvoj grupi, zadržao je ružičasti dres prije prvog dana odmora.
 


Staza 

U nedjelju smo konačno imali jednu etapu za sprintere, u dužini od 201km, a biciklisti su vozili od Kaposvara do Balatonfureda s brdom 4.kategorije 12 km od ciljne linije.

 


Ruta je potaknula bijeg, iako su prvi dani značili da će bijeg biti mali. Ista dva timska kolega iz Drone Hoppera koji su pobjegli na 1.etapi, Mattia Bais i Filippo Tagliani, ponovno su odskočili, ovaj put sa Samueleom Rivijem iz EOLO-Kometa. Na sredini, trojac je imao prednost od 3 minute.
 


Nekoliko timova pomoglo je Alpecin-Fenixu timu diktiranju tempa pelotona: Lotto-Soudal, Groupama-FDJ i Bardiani-CSF-Faizane, tako da su bijegunci uhvaćeni u posljednjih 28km utrke.

Pascal Eenkhoorn (Jumbo-Visma) napao je preko vrha uspona 4.kategorije, ali tu je bilo previše timova koji su vozili s jednakom namjerom tako da on sam nije može doći do solo pobjede.

Quick Step je vodio grupu, a Michael Morkov je ispalio Cavendisha s 300 metara, koji je prošao pored Fernanda Gaviria s njegove lijeve strane i Arnauda Demarea s desne strane.

 


Ponedjeljak je prvi od tri dana odmora u 105. izdanju. Utrka sada odlazi na Siciliju gdje etapa u utorak završava na vrhu Etne.
 

KOMPLETNI REZULTATI 
 

Dijeli članak

O autoru

BikeMagazin

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Vijesti iz svijeta biciklizma, Recenzije bicikla i opreme, Najave / Rezultati / Izvještaji, Reportaže i Vijesti iz pet zemalja, kao i Svijeta... Sve je tu ...držimo Vas pokrivenim!

Internetska stranica: bikemagazin.info/ Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.