Ispiši ovu stranicu

Svijet

Evie Richards ne odlazi na Svjetsko prvenstvo u Leogangu zbog problema s leđima

Britanka Evie Richards objavila je da neće sudjeklovati na sljedećem Svjetskom prvenstvu u Leogangu.

 

Problemi s leđima od kojih pati još od početka sezone su se nastavili, te je odlučila prestati i pokušati se potpuno oporaviti.
 


Napomenimo, Evie Richards je 2021. osvojila Elite XCO Svjetsko prvenstvo i nekoliko utrka Svjetskog kupa, ali ova sezona za nju je krenula potpuno drugačije.

Od početka je patila od jakih bolova u leđima koji su joj sprječavali normalno natjecanje. U Petropolisu je izostala zbog bolesti, u Albstadtu je završila na 16.mjestu, a u Novom Mestu na 36. mjestu.

Iako nije objasnila podrijetlo ove ozljede, možda čak i nije zbog nečeg specifičnog, no ovaj problem podsjeća na isti onaj koji je zadobio Van der Poel, zbog čega je na nekoliko mjeseci potpuno prestao voziti bicikl.

U svakom slučaju, svjetska prvakinja odlučila je dati prednost svom oporavku i stoga neće nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Leogangu, koje se održava od 10. do 12. lipnja u Austriji.

"Od veljače patim od jakih bolova u leđima. Podnosila sam bol koliko je to bilo moguće, ali sada je vrijeme da riješim problem i odmaknem se od utrka. Srce mi se slama kad kažem da neću biti u Leogangu, ali odlazim na rehabilitaciju kako bih se što prije oporavila", objasnila je Evie.
 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

BikeMagazin

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Vijesti iz svijeta biciklizma, Recenzije bicikla i opreme, Najave / Rezultati / Izvještaji, Reportaže i Vijesti iz pet zemalja, kao i Svijeta... Sve je tu ...držimo Vas pokrivenim!

Internetska stranica: bikemagazin.info/ Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.