Svijet

Nairo Quintana zbog Tramadola diskvalificiran sa Tour de Francea iako poriče korištenje

Samo nekoliko sati nakon što je UCI objavio da su u uzorcima krvi uzetim od Naira Quintane pronađeni tragovi moćnog lijeka protiv bolova Tramadola, kolumbijski vozač je zanijekao da je ikada koristio navedenu supstancu.

Vozač Arkéa-Samsic diskvalificiran je s Tour de Francea – što znači da gubi svoje rezultate, uključujući ukupno 6. mjesto – nakon što je UCI objavio da je Tramadol pronađen u uzorcima krvi uzetim od njega nakon dvije etape utrke.

UCI je objavio da je uzorke koji sadrže "prisutnost tramadola i njegova dva glavna metabolita" Quintana imao na 7. i 11. etapi Toura - na La Planche des Belles Filles i Col de Granon.

Međutim, dok je uporaba tramadola u natjecanju zabranjena od 2019., njegova je uporaba protivna UCI-jevim medicinskim propisima, a ne kršenje pravila o dopingu. To znači da dok je Kolumbijac retrospektivno diskvalificiran s Toura, nije mu zabranjeno daljnje natjecanje.

Quintana je planirao voziti La Vueltu i tako će i nastaviti sa planovima, rekavši da je bio iznenađen izjavom UCI-ja i da nije znao da je ikada koristio Tramadol.

"Danas sam s iznenađenjem saznao za objavu UCI-ja o prekršaju za korištenje tramadola", rekao je u izjavi objavljenoj putem društvenih mreža.

“Potpuno nisam svjestan upotrebe ove supstance i poričem da sam je koristio u svojoj karijeri. S mojim odvjetničkim timom iscrpljujemo sve procese moje obrane.“

"Također želim potvrditi da ću ostati na Vuelti, sjesti na svoj bicikl i dati sve od sebe za svoj tim, za svoju zemlju i za svoje navijače."

"Tim Arkéa-Samsic primio je na znanje obavijest UCI-ja koju je primio Nairo Quintana u kojoj ga obavještavaju o prisutnosti tramadola u dva uzorka osušene krvi prikupljene tijekom posljednjeg Tour de Francea", rekao je tim.

“Od 1. ožujka 2019. UCI Medicinski pravilnik predviđa zabranu Tramadola u natjecanju iz medicinskih razloga. Štoviše, ovo kršenje UCI medicinskih propisa ne dovodi do suspenzije vozača. Tim Arkéa-Samsic neće davati daljnje komentare.”

Dijeli članak

O autoru

Yopa

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.