Svijet

Roglič optužio Wrighta za pad na Vuelti

Primož Roglič svalio je krivnju za svoju nesreću i odustajanje sa La Vuelte izravno na Freda Wrighta, rekavši da se britanski vozač zaletio u njega i prouzročio njegov pad na kraju 15. etape, a izvršni direktor njegovog tima također se oštro osvrnuo na incident.

Roglič (Jumbo Visma) je rekao da dok neki "brzo idu dalje kao da se ništa nije dogodilo", to za njega nije slučaj. On je okrivio Wrighta (Bahrain Victorious), u nekim detaljima, za svoju tešku nesreću, rekavši da je britanski vozač bio izravno odgovoran i ključni faktor u incidentu.

Roglič je bio 2. u ukupnom poretku utrke iza Remca Evenepoela (QuickStep-AlphaVinyl) i želio je nadmašiti Belgijca i preuzeti mu vodstvo u utrci zadnji tjedan. Bio je u napadu u finalu 15. etape kada se sudario s Wrightom i srušio se na začelju petočlane skupine. Roglič je došepao do cilja, ali sljedeći dan nije startao zbog ozljeda.

Ovo nije bilo u redu. To se ne bi smjelo dogoditi", rekao je u primjedbama koje je objavila Jumbo Visma. “Ljudi brzo idu dalje kao da se ništa nije dogodilo. Za mene to ne vrijedi. Ovo nije način na koji želim da se sport nastavi i želim to jasno staviti do znanja.”

Rekao je da, iako se danas osjeća "malo bolje", ne želi reći hoće li se ponovno utrkivati ​​prije kraja sezone.

Mogu malo hodati. Zadovoljan sam s tim u ovom trenutku. Nakon nesreće, trebalo mi je vremena da raščistim stvari. Pitao sam se: kako to može biti? Moj zaključak je da je način na koji se ovaj pad dogodio neprihvatljiv.“

“Nisu svi to dobro vidjeli. Nesreću nije uzrokovala loša cesta ili nedostatak sigurnosti, već ponašanje vozača. Nemam oči na leđima. U protivnom bih otišao šire. Wright je došao odostraga i izvukao mi upravljač iz ruku prije nego što sam shvatio.”

Richard Plugge, izvršni direktor Jumbo-Visme i predsjednik AIGCP-a, udruge koja zastupa interese tima, rekao je da mu je drago što je Roglič progovorio i naveo činjenicu da je drugi vozač uzrokovao njegovu nesreću. Rekao je da su provedena opsežna istraživanja o uzrocima nesreća na utrkama i da je oko polovice incidenata uzrokovano ponašanjem vozača.

Ne čudi me jer svaki vozač ima volju za pobjedom. Želio bih reći: kočite i koristite mozak a to zahtijeva promjenu ponašanja, vođenu sviješću i dosljednim prosuđivanjem. Ubrzo nakon incidenta u Poljskoj, zamalo je pošlo po zlu u Milano-Sanremu za 3. i 4. mjesto. Srećom, to je dobro završilo, ali ponašanje je ostalo nekažnjeno. Moramo se s tim pozabaviti kako treba”, rekao je.

“Prije deset godina stariji vozači su zvonili na uzbunu jer su mlađi pokazivali manje poštovanja, neodgovorno riskirali i probijali se kroz sve. Dojučerašnji mlađi današnji su stariji vozači."

Ali i dalje čujete istu raspravu, iako smo generaciju ispred. Dakle, to se mora promijeniti. Drago mi je što Primož progovara, gledajući se u ogledalo i prozivajući ponašanje vozača.”

Dijeli članak

O autoru

Yopa

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.