Svijet

Predstavljene rute za Giro 2023

Giro d’Italia 2023. završit će na legendarnom Rimskom carskom forumu, pet godina nakon što su loši uvjeti na cesti doveli do skraćivanja posljednje etape u glavnom gradu Italije.

Talijanska utrka doživjela je neugodnost 2018. kada su se računala samo tri od 10 krugova završne etape u središtu Rima jer se ruta smatrala preopasnom. Sljedeće sezone, 21. i posljednja etapa posjetit će neka od najpoznatijih mjesta u Rimu, uključujući Colosseum, Circus Maximus i Španjolske stube.

Vozači će stići u Rim nakon više od tri tjedna iscrpljujućeg natjecanja na 3448,6 kilometara i 51300 metara uspona.

Utrka, čija je ruta predstavljena u Milanu, počinje 6. svibnja 'Grande Partenzom', 18,4 km dugom individualnim kronometrom duž talijanske jadranske obale između Fossacesia Marine i Ortone, u središnjoj regiji Abruzzo.

To je jedan od tri kronometra u izdanju sljedeće godine, uključujući pretposljednju etapu, tešku vožnju od 18,6 km sa strmim usponom od 7,5 km do Monte Lussarija, što će biti posljednja natjecateljska etapa utrke.

Druga etapa ostat će u regiji, vožnja od 204 km od Terama do San Salva koja ima relativno blage uspone i bit će prva od osam etapa u korist sprintera.

Vozači će se vratiti u Abruzzo na sedmu etapu koja će ugostiti prvu od sedam završnica vrha Gira sljedeće godine, u Campo Imperatoreu u masivu Gran Sasso d’Italia.

Giro će se gotovo u potpunosti voziti na talijanskim cestama nakon prošlogodišnjeg starta u Mađarskoj, iako će se vozači uputiti u Švicarsku na cilj 13. etape u Crans Montani, koja će također sadržavati najviši vrh Col du Grand Saint-Bernard.

Generalni poredak mogao bi biti odlučen do kraja etape 19, koja uključuje pet kategoriziranih uspona dok vozači voze 182 km od Longaronea do Tre Cime di Lavaredo.

Ovogodišnji Giro osvojio je Jai Hindley, prvi Australac koji je ikada pobijedio u utrci.

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Yopa

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.