Svijet

Sonny Colbrelli službeno završio karijeru zbog posljedica srčanog zastoja

Ekipa Bahrain Victorious je i službeno potvrdila da Sonny Colbrelli završava svoju karijeru. Talijan je ponudio više detalja o svojoj odluci i budućnosti.

Colbrelli  je 2021. osvojio talijansko prvenstvo, Europsko prvenstvo i Paris Roubaix, ali 32-godišnji Talijan je 2022. započeo na najgori mogući način. U prvoj etapi La Volta a Catalunya doživio je srčani zastoj nakon završnog sprinta, nakon čega su ga morali reanimirati na cilju.

Naknadna dijagnoza bila je nestabilna srčana aritmija i liječnici su ugradili potkožni defibrilator. U takvom stanju u Italiji nije dopušteno biti profesionalni sportaš.

"Opraštam se od biciklizma i pokušavam to učiniti sa smiješkom za sve dobro koje mi je dao biciklizam, čak i ako boli reći zbogom nakon sezone kao prošle godine." rekao je Colbrelli na službenom rastanku.

Ovaj slučaj je sličan s onim danskog nogometaša Christiana Eriksena koji se vratio natjecanju nakon što mu je ugrađen isti defibrilator. Colbrelli je objasnio razlike između njih dvoje.

"Ali biciklizam nije nogomet. To je drugačiji sport; vozite se ulicama. Ne igrate ga na nogometnom igralištu, gdje, u slučaju potrebe, intervencije medicinske opreme mogu biti pravovremene. Njihove trenažne aktivnosti zahtijevaju mjesto na ograničenom području, dok se u slučaju biciklista često satima nađete sami na slabo prometnim cestama."

Čak je objasnio da je razmišljao o uklanjanju defibrilatora kako bi se vratio natjecanju. "Uklonite defibrilator. Priznajem da sam razmišljao o tome. Ali kao što je spomenuto, vožnja bicikla razlikuje se od nogometa. Iz navedenih razloga, ali prije svega, i zbog intenziteta napora. Ali prije svega, uklanjanje defibrilatora je protiv medicinske prakse i znači uklanjanje spasioca koji je neophodan kao sekundarna prevencija. Previsok rizik. Rizik koji si ne mogu priuštiti", rekao je.

Dijeli članak

O autoru

Yopa

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.