Brevet 209km

Brever-209km
Kategorija
Ostalo
Datum
13.06.2020. 08:00 - 20:00
Lokacija
Sarajevo - Dobrinja
Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Telefon
+38762527183

Brevet sa STARTOM iz Sarajeva voziti će preko Foče - Goražda - Rogatice -  Romanije sa ciljem u Sarajevu u ukupnoj dužini od 209km, a kojeg je potrebno samostalno (bez suporta bilo kakve vrste) savladati za manje od 13.5h. Zavjetrina drugih vozača / učesnika je dozvoljena. Učesnicima će na raspolaganju biti kontrolne tačke, koje je također potrebno prolaziti u zadatom vremenu kako bi ste uspješno završili svoj Brevet. Medalje se opcionalno mogu naručiti (za sve one koji uspješno završe).

  • Okupljanje je u 07:30h ispred Caffe slastičarne "Sendi"  na Dobrinji (odmah iza leđa velikog Merkatora).
  • START je u 08:00h. Na startu će te dobiti sve upute i potrebne materijale.
  • Prijavu možete ispuniti OVDJE.

Obavezna oprema je PREDNJE i ZADNJE SVJETLO , te floroscentni prsluk kojeg trebate imati kod sebe. Za sva pitanja i konsultacije javiti se organizatoru događaja: Jasmi Grebić.

Link sa vožnje jednog takvog kruga sa izuzetkom što nije bio start u Sarajevu je u prilogu: od 2 minute pa do 22-e min. Učesnici događaja će voziti kroz neke prelijepe i fascinantne predijele BiH. Video: https://www.youtube.com/watch?v=0VC80FtcIn0&t=1145s

Link vožnje na Strava: https://strava.app.link/YTIRje4nY6

Organizatori napominju učesnike da budu pažljivi na spustevima zbog eventualnog kamenja na putu, rupa, šljunka i slično. Vozite u skladu sa saobraćajnim pravilima i propisima. Zaštitna MASKA je obavezna na startu, zbog nemogućnosti držanja socijalne distance, kasnije niste obavezni da je nosite u Federaciji BiH, a nadam se i Republici Srpskoj (organizator će provjeriti ovu informaciju).

STARTNINA i iznosi 10 KM i plaća se direktno na STARTU.

 
 

Vrijeme i datum

  • 13.06.2020. 08:00 - 20:00

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.