Krug oko Ramskog jezera

Ramsko-jezero
Kategorija
Biciklijada
Datum
31.07.2021. 08:00 - 20:00
Lokacija
Rama - Ramsko jezero
Bosna i Hercegovina
Email
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Početak ove rute je na parkiralištu Franjevačkog samostana Rama-Šćit, pored Veslačkog centra Rama u mjestu Šćit na obali jezera. Ukupna duljina rute iznosi 58.1 km. Nakon kraće vožnje kroz sela Šćit i Ripci, ruta nastavlja regionalnom cestom Prozor – Tomislavgrad te se nakon 3 km spušta do obale Ramskog jezera i dalje prolazi kroz sela Podbor, Ploča i Mluša. Ruta vodi preko brane HE Rama, do sela Maglice i Orašac uz teži uspon duljine 4 km s pogledom na Ramsko jezero.

U nastavku se vozi regionalnom cestom Prozor – Tomislavgrad do skretanja za planinsko selo Zahum. Nakon 4 km vožnje stiže se do “Vidikovca Rame”. To je mjesto sa kojeg se pruža najljepši pogled na cijelu dolinu Rame i prekrasan pejzaž gdje je u prvom planu Ramsko jezero kao na dlanu.

Povratak s vidikovca vodi istim putem do skretanja u selo Varvara i spuštanja do obale Ramskog jezera. Uz obalu se vozi 5 km hodočasničkim putem “Staza Gospi Sinjskoj” te se ponovno dolazi na Šćit. Tijekom 90% vožnje može se uživati u pogledu na prekrasni krajolik kojim prevladava Ramsko jezero.

 

 
 

Vrijeme i datum

  • 31.07.2021. 08:00 - 20:00

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.