MTB Učka Climb 2022

Kategorija
Utrka
Datum
11.09.2022. 08:00 - 17:00
Lokacija
Mošćenička Draga - Mošćenička Draga, Hrvatska
Telefon
098326044
Email
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Privitak

Raspis MTB Učka Climb 2022

 

Pozivamo Vas na već tradicionalnu utrku MTB Učka climb 2022.

Planina Učka, sa svojih 1.400 m nadmorske visine, izazov je mnogih planinara i biciklista te je pravi ispit izdržljivosti za svakog pojedinca. Od prekrasne morske plaže u Mošćeničkoj Dragi do vrha Vojak na Učki dijeli Vas 29 kilometara planinskih cesta s pogledom na more i planine od kojeg se punite snagom kad vam snage ponestaje. Osvojiti Učku od mora do vrha pokušali su mnogi rekreativci, ali osvojiti ga u najkraćem mogućem vremenu je nešto sasvim drugačije i izazovnije za tijelo i duh. Pomaknite svoje granice malo više! Pridružite nam se na još jednom izazovnom putovanju od nule do 1.400 metara nadmorske visine!

 

Organizator

BBK Team Rodeo Rijeka u suradnji s Turističkom Zajednicom općine Mošćenička Draga organiziraju rekreativni MTB uspon pod nazivom MTB Učka climb u nedjelju 11.9.2022.g.

 

Prijave i startnina

Predprijave će se vršiti na stranici (www.prijavim.se) od petka 1.7.2022. do 8.9.2022. u 23:59. Startnina za predprijavljene natjecatelje iznosi 150 kn i plaća se na račun BBK Team Rodeo Rijeka

 IBAN: HR9823600001102869788., dok će na dan utrke iznositi 200 kn i plaća se na startu isključivo u gotovini.

 Računa se da je sudionik u predprijavi ako je uplatio puni iznos do 8.9.2022.g.

 Startnina pokriva organizaciju utrke, troškove sudačke službe, pomoćnog osoblja na stazi, 4 feed zone uz stazu, pratnje u vozilu,p prijevoz prtljage os starta do cilja, objavu rezultata nakon utrke. Start paket za svakog natjecatelja koji uključuje startni broj, ruksak i bidon te topli obrok nakon utrke.

 

Program

08:00h-10:30h - prijave i podizanje startnih brojeva (Riva – Mošćenička Draga).

10:30h – Briefing

11:00h – Start utrke

15:00h – Time limit utrke

15:00h-17:00h – ručak (hotel Mediteran – riva M. Draga)

16:00h - Proglašenje pobjednika

Za sve natjecatelje je osiguran parking kod hotela Marina u M. Dragi.

 

Općenito o utrci

Utrka je prijavljena u rekreativni kalendar HBS-a, a pravo nastupa na utrci imaju licencirani i nelicencirani natjecatelji, domaći i strani. Natjecatelji mlađi od 18 godina kod prijave moraju predati suglasnost o sudjelovanju na utrci, potpisanu od strane predsjednika kluba ili roditelja/staratelja. Uplatom startnine natjecatelji prihvaćaju pravilnik i preuzimaju punu odgovornost za moguće ozljede ili štetu koju prouzroče sebi ili trećim osobama. U slučaju otkazivanja utrke uplaćene startnine vraćamo u 100% iznosu.

 

 

Kategorije i nagrade

Kategorija MTB Muškarci 1-2-3 mjesto,

Kategorija MTB Žene 1-2-3 mjesto,

Kategorija M/Ž MTB E-bike 1-2-3 mjesto

Kategorija Natjecatelji do navršenih 18.g. M/Ž

Za osvojeno 1., 2. i 3. mjesto osiguranje su bogate nagrade.

 

Staza

Utrka, tj. brzinski ispit se odvija na stazi od Mošćeničke Drage do Vojaka na Učki. Duljina staze je 29 km s  kumulativnom visinskom razlikom od oko 1580m.  Staza je pogodna MTB bicikle. Staza će biti označena trakama i strelicama od subote 10.9.2022. Zabranjeno je svako kraćenje ili modificiranje staze. Utrka se odvija po javnoj prometnici koja će biti normalno otvorena za promet motornih vozila, stoga je potreban dodatan oprez i vožnja uz desni rub kolnika te pridržavanje prometnih propisa. Utrka se većim dijelom odvija u Parku prirode Učka te se mole natjecatelji da se pridržavaju propisa Parka prirode.

Start je predviđen na rivi u Mošćeničkoj Dragi, a cilj na Vojaku vrhu Učke.

 

 

 

Opis natjecanja i pravila

Natjecatelji nakon podizanja startnih brojeva moraju iste postaviti na vidljivo mjesto na prednjem dijelu bicikla za vrijeme utrke. Startna lista biti će objavljena u subotu 10.09.2022. Mjerenje vremena se računa prolaskom preko startne i ciljne linije uz nadzor sudaca. Povratak natjecatelja do M. Drage predviđen je istim putem kao i uspon. Alternativa je po asfaltiranoj prometnici: Vojak-Veprinac-Ičići-M. Draga. Nakon utrke za natjecatelje biti će spremljen topli obrok i pivo/sok. Dozvoljeno je natjecanje samo sa MTB bicilkima na vlastiti pogon ili MTB elektro biciklma. Električne bicikle su dozvoljene te imaju zasebnu kategoriju.

Sa ostalim vrstama biciklama (gravel, cestovne....) dozvoljeno je natjecanje ali ne ulaze u niti jednu kategoriju.

 

Feed zone

Feed zona Lovačka kuća Ozrinj 10 km

Feed zona prijevoj Bodaj 15 km

Feed zona Mala Učka 21 km

Feed zona Vojak Učka 29 km

Na feed zonama su predviđeni voda, sokovi, cedevita i svježe voće.

 

Obavezna oprema

Za vrijeme utrke obavezna je upotreba zaštitne kacige i ispravan MTB ili MTB električni bicikl, barem jedna rezervna zračnica i pumpa. Natjecatelji koji se ne budu pridržavali pravila biti će diskvalificirani.

Posebne napomene

Molimo vas da se pridržavate svih epidemioloških mjera a posebice nošenja zaštitnih maski kod registracije natjecatelja te držanjem potrebnog razmaka. Organizator zadržava pravo uskratiti mogućnost starta osobama koje se ne pridržavaju uputa koje je Organizator propisao kako bi se poštivale mjere donesene od strane Stožera civilne zaštite RH kao i lokalni Stožer. Organizator ima pravo udaljiti s događanja osobe za koje postoji sumnja da su zaražene virusom COVID-19 ili za koje postoje izgledi da su te osobe prijenosnici virusa. Organizator ne snosi odgovornost za evenualnu zarazu za vrijeme događanja. Održavanje događaja uskladiti će se sa svim mjerama propisanim od strane Stožera civilne zaštite RH koje se odnose na javna okupljanja i provedbu sportskih događanja. Natjecatelji se obavezuju pridržavati pravila propisanih Stožerom civilne zaštite, kao i pravila uvedenih od strane Organizatora tijekom trajanja utrke i svih aktivnosti.

Žalbe

Žalbe za događaje tijekom natjecanja vozač predaje glavnom sucu u pisanom obliku najkasnije 15 minuta nakon završetka utrke uz polog 100kn.

 

Voditelj utrke: Marin Japel 098 972 5587

Voditelj na stazi: Aleš Fućak 098 326 044

Sudac: Mladen Brnabić 092 282 5958

INFO e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 

 
 

Vrijeme i datum

  • 11.09.2022. 08:00 - 17:00

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.