Aleksandar, Dalibor, Luka i Lazar (autor teksta) odlučili su se za bike avanturu i bez velikog premišljanja na svoje putovanje kreću u 6:30 put Žabljaka.
Teško je bilo za očekivati da ćemo nakon četiri fenomenalna vikenda i peti imati lijepo vrijeme za neku dobru mtb turu. Pogotovo što je samo dan nakon Vlašića koji smo vozili prošlu nedjelju na istim onim livadama pao snijeg.
Od našeg čitatelja Senad Džidić (ZEMTB) iz Zenice, na mail redakcije dobili smo zamolbu da objavimo članak o kratkim savjetima kako biciklirati zimi na Smetove.
Da li je Golija razmažena? I, za sebe želi samo najbolje? Ona čeka. S vremenom dobija na snazi, moći i lepoti. Kaže, ne propušta ništa, jer, ko je odmah pogodio u centar, sve ostalo je promašio.

Prilikom dogovaranja nove ture Nihad i ja smo razmatrali planinu Konjuh i Park prirode Blidinje, ali smo odlučili da idemo do Han Pijeska. 
San je ostvaren.  Kotrljao sam biciklom zemljama Evrope! 
Oh da, ponovo je došlo to doba godine kada se održava Eurobike sajam, no ove godine nije prošao bez nas. Održava se svake godine, traje po nekoliko dana i zbunjujuće je dobro prisustovati na njemu.
Šta da vam netko kaže: “Pozivamo Vas da testirate neke od najboljih bicikla iz KROSS ponude, bilo bi nam jako drago da vozimo skupa”.
Nedjelja  09.07. 2017. šetajuci kroz Konjic jutro nakon osvajanja najvisočijeg vrha na Prenju (Zelena glava visoka 2155 m/nv) volio bih nesto napisati o svojoj avanturi koja se desila eto samo dan ranije, ali shvatam da će to biti malo teže.
Stranica 1 od 2

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.