Odavno slušamo priče o treninzima na velikim nadmoskim visinama i slušamo o benefitima istih treninga, no znamo li doista čemu služe ti treninzi?
Gravel bicikl, novi kratkotrajni trend ili revolucija na duže staze?
Omjer snage i mase uobičajen je termin u biciklizmu, jer može dosta točno predvidjeti performanse, pogotovo za one koji voze strmim padinama i dugim planinskim prijevojima.
Bilo da se radi o treningu ili etapnim utrkama, oporavak je jedan od najvažnijih dijelova biciklizma.
Jeste li znali da prosječna osoba sagorijeva 450 do 750 kalorija na sat tijekom vožnje biciklom? Kalorije su jedinice energije potrebne tijelu za funkcioniranje.
Postoji razlog što se kofein već dugi niz godina nalazi na popisu supstanci koje su pod nadzorom WADA-e. Iako je nemoguće zabraniti lijek koji je uobičajena rutina kod mnogih biciklista, to je očito.
S puno otkazanih i prolongiranih utrka može biti teško ostati motiviranim i vjernim redovnim treninzima. Ne pomažu puno ni nove odredbe po kojim moramo ostati doma i svi će se moramo držati u zatvorenom.
Obiteljska vožnja biciklom izvrstan je način povezivanja na otvorenom i čini vježbanje zabavom za sve. Naučite djecu kako se zaustaviti na pravu nogu ili krenuti s prvim okretajem pedale na vrijeme i energija je dobro potrošena.
Oblaci su se razišli, sunce mami na vožnju i prijatelj vas upravo nagovara da to i učinite. Ponestalo vam je izgovora (osim što ste lijeni kada trebate bicikl skinuti s trenažera).
Stranica 1 od 18

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.