Stručne teme

Kupovina dječjeg bicikla

Svi mi želimo da naša djeca provode više vremena na otvorenom na suncu, budu aktivna i udišu svjež zrak.

Većina djece će lakše pristati na to ako je zabava uključena u sve nabrojeno. Bicikli djeci daju osjećaj slobode i samostalnosti. Ali ono najvažnije vožnja bicikla djeci je stvarno zabavna. Ali ako kupite pogrešan bicikl i zabava će postati naporna. Donosimo par savjeta za kupovinu dječjeg bicikla.

Prvi bicikl (2-5 godina)

To nije standardni dječji bicikl jer nema pedale, ali u zadnjih desetak godina, balans bicikli su postali najbolji način da djeca nauče voziti jer pojednostavljuju proces. Dva su glavna elementa vožnje bicikla – ravnoteža i pogon.

Na biciklu za ravnotežu, koji nema pedale, djeca se mogu usredotočiti isključivo na učenje balansiranja. Bez pedala, pomiču bicikl naprijed s nogama na tlu, pomalo poput hodanja ili trčanja, na što su već navikli.

Drugi bicikl (3-6 godina)

Nakon što dijete samopouzdano juri naokolo na dječjem balans biciklu, vrijeme je da krene sa biciklom sa pedalama.

U idealnom slučaju, želite uzeti dječji bicikl koji je i izdržljiv i koji dijete može lakše kontrolirati. Ovaj bicikl treba vašem djetetu pomoći razviti čvrste osnovne vještine koje će im osigurati da od malih nogu postanu samouvjereni vozači. Zato je važno da bicikl može podnijeti sve uobičajene sitne prepreke koje možete sresti na lokalnim puteljcima, parkovima…

Ovo je obično bicikl od 16 ili 20 inča. Gotovo svi 16-inčni bicikli dolaze s pomoćnim kotačima. Ali ako je vaše dijete naučilo samopouzdano voziti na balans biciklu, tada mu neće trebati pomoćni kotači, tako da ih možete ukloniti ili, ako je dijete odgovarajuće visine, idite ravno na 20-inčni bicikl, gdje su bicikli točnija mini verzija običnog bicikla.

Veličina

Možda se sjećate da su vam roditelji rekli da su vam kupili bicikl koji je bio malo velik da biste mogli izrasti u njega, kao i tenisice nekada davno…da vam duže traju ? . Stvari su se promijenile i bicikli za djecu sada se proizvode u širokom rasponu veličina kotača - 12-inčni, 16-inčni, 20-inčni, 24-inčni i 26-inčni kotači.

Ovaj raspon veličina kotača za dječje bicikle osigurava da možete kupiti bicikl prave veličine za svoje dijete u različitim fazama njegovog razvoje. Ako je dijete na biciklu odgovarajuće veličine, imat će bolju kontrolu i udobnost i sigurno će mu svaka sljedeća vožnja biti draža. Najbolje je da svoje dijete odvedete u neku od trgovina biciklima s iskusnim osobljem koje vam može pomoći da odredite koja je veličina kotača najbolja za vašeg mališana.

Kompletnu ponudu dječjih bicikla kod naših partnera Sparta Sport d.o.o. možete pogeldati na LINKU. Njihovo stručno osoblje pomoći će vam da izaberete najbolje za vašeg mališana.

 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Yopa

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.