Proteklog vikenda prvi čovjek Europske biciklističke federacije (UEC), Enrico della Casa boravio je u Mostaru, gdje je sa Tonijem Zorićem, predsjednikom Biciklističkog Saveza Bosne i Hercegovine (BiSaBiH) razgovarao o modelima unnaprijeđenja rada BiSaBiH, kao i razvoja biciklizma u Bosni i Hercegovini.

Prijave su otvorene, a pripreme su u toku za prvo izdanje nove timske, etapne trke pod nazivom “Wild Bear MTB stage race” koja će se održati u Srbiji, na terenima Nacionalnog parka Tara, u periodu od 9-11. septembra 2022. godine.

Četiri dana natjecanja, donosi pravi biciklistički spektakl i preko 1000 biciklista i timskog osoblja tima iz više od 40 zemalja svijeta.

Svaki dan na Tour of Slovenia izdanju za 2022 godinu bio je spektakularan, a isto je važilo i za posljednju etapu.

Strava je bez velike pompe dodala mogućnost korisnicima da učitavaju videozapise na svoje aktivnosti.

Dylan Groenewegen (Team BikeExchange-Jayco) pobijedio je u sprintu u Rogaškoj Slatini, a istu pobjedu ostvario je i 2018 godine.

Kao biciklist, postoji mnogo nevolja o kojim se morate brinuti dok ste ranjivi sudionik u prometu: automobili, rupe, pješaci...ponekad i drugi biciklisti. Ali leopard? To je novo.

Rafal Majka (UAE Team Emirates) pobijedio je na prvoj etapi Tour of Slovenia, nnakonn gotovo 165km duge utrke od Nove Gorice do Postojne.

Najbolja bh. biciklistkinja Lejla Njemčević (rođena Tanović) nakon zadnjeg upisa bodova napredovala je za dvije pozicije na UCI Svjetskoj ranking listi u maraton disciplini.

Stranica 1 od 300

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.