Vijesti

Sud naredio puštanje žene koja je ubila osam tinejdžera na biciklu

Prekršajni sud u Maleziji naredio je puštanje 24-godišnje žene čiji je automobil naletio na grupu biciklista, kada je smrtno stradalo osam tinejdžera.

Incident se dogodio u veljači 2017. godine, u jutarnjim satima kada je Sam Ke Ting osobnim automobilom u gradu Johor Bahru, naletila na veću grupu muškaraca na biciklima u dobi između 13 i 16 godina. Šest tinejdžera je poginulo na licu mjestu, a dvojica su umrla na putu do bolnice, te je još nekoliko njih ozlijeđeno.

Početne su istrage otkrile da Ke Ting nije bila pijana i nije vozila brzo, ali nije uspijela zakočiti na vrijeme. Grupa mladića znala je često po noći voziti modificirane bicikle na glavnim cestama grada Johor Bahru, jer je u noćnim satima promat bio rijedak.

Međutim, suci su zaključili da tužiteljstvo nije uspjelo dokazati slučaj protiv optužene, te je naređeno da joj se vrati njezina vozačka dozvola koja joj je oduzeta zajedno s jamčevinom od RM10.000.

"Optužena se nije mogla procesuirati zbog propusta istražnog službenika da pravilno ispita cijeli slučaj.

Optužena je imala pravo na upravljanje svojim automobilom i upravljala je vozilom unutar ograničenja brzine, nije koristila mobitel dok je vozila, nije bila pijana i koristila je sigurnosni pojas", kazao je Siti Hajar u svojoj presudi.

"Nemoguće je da optužena na vrijeme uoči i predvidi lokaciju gdje su tinejdžeri izašla na cestu u 3 sata ujutro. Žrtve se također nisu opremile odgovarajućom sigurnosnom opremom, poput reflektirajućeg prsluka i biciklističke kacige".

Da je Ke Ting pak bila osuđena za prometnu nezgodu, suočila bi se sa deset godina zatvora.
 

 

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.