Zanimljivosti

Richard Freeman, bivši liječnik tima Sky, priznao da je izgovorio "puno laži"

Bivši liječnik Team Skya i britanski liječnik za biciklizam Richard Freeman priznao je da je ranije izgovorio "puno laži", ali sada je spreman reći istinu, izjavio je pred medicinskim sudom.

Freeman je optužen da je 2011. godine naručivao testosteron kako bi poboljšao performanse neimenovanog vozača.
 


Ranije je izjavio da 30 vrećica Testogela nije namijenjeno sportašu, već je naručeno iz medicinskih razloga bivšem British Cycling i Team Sky treneru Shaneu Suttonu, koji je negirao ove tvrdnje.

Freeman je prisustvovao preliminarnim raspravama za neovisni medicinski sud, koji će započeti 5. studenog u Manchesteru.

Britanski mediji izvijestili su da je njegov odvjetnik Mary O'Rourke rekao na raspravi kako je ranije "ispričao puno laži i nije se mogao natjerati da kaže istinu, čak ni svojim odvjetnicima", prije nego što je prošlog mjeseca predao svoju izjavu kao svjedoka koja je otkrila stvarnu priču.

Nakon istrage Generalnog Medicinskog vijeća, Freeman je optužen da je naručio testosteron za Nacionalni biciklistički centar u Manchesteru 2011. godine od tvrtke Fit4Sport Limited.

Ukupno se suočava s 22 optužbe, uključujući davanje testosterona, davanje lažnih izjava i zahtjevanje od dobavljača da lažno tvrde kako je narudžba poslana pogreškom.

Freeman je podnio ostavku u "British Cycling" još 2017. godine zbog lošeg zdravlja nakon osam godina rada s tom organizacijom. Očekuje se da će priznati kako je dao lažne izjave, te opovrgnuti prvobitne negacije da je naredio naručivanje lijekova.

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.