Zanimljivosti

Kanađanin na Zwiftu odvozio gotovo 1000 km u 24 sata

Kanadski biciklist srušio je rekord u pređenim kilometrima za 24 sata na Zwiftu, prevozivši gotovo 1.000 km na statičkom trenažeru u jednoj sesiji.

Ed Veal iz Ontarija proveo je cijeli dan na trenažeru pred publikom na konferenciji Splunk 2019., a vožnja je organizirana u sklopu dobrotvornih svrha.
 


Veal je bivši Pro biciklista koji je sudjelovao u timskoj utrci na Svjetskom prvenstvu u 2016. godini, te je postavio neke apsolutno zapanjujuće brojeve tijekom vožnje, prešavši gotovo 952.6 virtualnih kilometara i oborivši Zwift-ov rekord u vremenu od 24 sata. 43-godišnjak je prihvatio izazov sa tvrtkom Splunk koja također sponzorira Trek-Segafredo WorldTour tim, a vožnja će poslužiti za analizu podataka.

 


Nakon svoje nevjerojatne vožnje, Veal je rekao: "Dovršenje ovog izazova je jedan od najboljih trenutaka mog života. Mislim, naravno, tijelo je tom trenutku bilo iscrpljeno, ali adrenalin od ostvarenja ovog cilja, uz svo navijanje i podršku publike, osjećao sam se sjajno.

"Prvih osam sati bili su zaista fantastični. Odlično sam se osjećao, bio sam u ritmu, a onda se odjednom sve okrenulo. Negdje oko 8 do 12 sati trakt mi se okrenuo i ideja o jelu postala je zaista neprivlačna.

"24 sata ove vožnje je bilo izuzetno izazovno, ali iskreno sam uživao u tome."

 

 


Veal je trebao uzimati 800 kalorija na sat kako bi održao ciljani tempo jer je tijekom vožnje držao između 220 i 230 vata. Njegov tempo je bio savršen, jer je tijekom vožnje na stazi Watopia držao 221w čitavih 23 sata, 17 minuta i 35 sekundi.
 


Zahvaljujući naporima Veala i ostalih 260 sudionika na ovom događaju, Splunk će donirati 30.000 američkih dolara biciklističkom udruženju "People for Bikes".

Veal je dodao: "Volim ovo. Istina, kad sam sišao s bicikla, posljednje što sam želio čuti bilo je potencijalno ponovljanje vožnje. Ali da, već sam razmišljao o većim, boljim, dužim, bržim vožnjama.

"Volio bih to ponoviti, pogotovo kad to uključuje dobru stvar kao što su humanitarne svrhe."

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.