Zanimljivosti

Biciklizam poslije četrdesete...

Jesu li stvarno 40-te godine u kojoj se ljudsko tijelo odjednom počinje osjećati kao da se raspada? Točka u kojoj se prepustite svojoj sudbini i prebivate na kauču, čekajući "Kraj"? Naravno da ne!

Pred vama je još 30, 40 ili više dobrih biciklističkih godina, a vožnja je sjajan način da ostanete u formi i osjećate se mladi.
 


Međutim, ne može se poreći da se stvari pomalo mijenjaju nakon što prvo poluvrijeme mladosti počne blijediti - a to bi moglo nekima od nas i teško pasti. Međutim, pomaže vam ako znate da niste sami ...

1. Počinjete cijeniti vrijeme provedeno na vožnji

Kako odrastate, čini se da se pritisak ubrzanog života povećava i ponekad može biti teško pronaći vremena za pristojnu vožnju: zbog čega ćete puno više cijeniti vrijeme koje imate za bicikliranje. Potpuni radni tjedan može vam ostaviti veoma malo vremena za vožnju, posebno zimi, a slobodno vrijeme koje imate u tjednu često je ispunjeno umorom i iscrpljenošću.

Ako imate obitelj, morat ćete i obitelj uklopiti i bicikliranje pored svega ostalog što se događa što se događa u vašem životu, a to može biti težak posao. Ti minuti i sati provedeni na biciklu osjećate se kao da ste potpuno slobodni. Vi se vraćate iz vožnje osjećajući se osvježeno i spremni da osvojite svijet.

2. U mogućnosti ste kupiti bicikl koji ste željeli kada ste imali 20 godina

Sjećate se kad ste bili mlađi i gledali ste kroz izlog trgovine biciklima ili listali magazine gledajući one skupe bicikle koje si niste mogli priuštiti? Velike šanse su da su vam se nekoliko godina nakon povećali prihodi, zaradili ste novac i u mogućnosti ste kupiti "onaj" bicikl. Zamislite koliko ste mogli biti dobri u ovom sportu da ste imali taj bicikl u mlađim danima? Što ste sve mogli postići u biciklističkoj karijeri.
 


3. Svjesni ste, nikad nećete pobijediti na Tour de France

Najstariji pobjednik utrke "Tour de France" u povijesti bio je Firmin Lambot. A bilo mu je 36. I to je bilo 1922. Kad pedalirate prema lokalnom usponu (po mogućnosti i sa vjetrom u leđima), možda ćete u sebi pomisliti: "Još uvijek imam u sebi ono što treba da bi se postalo vrhunskim profesionalcem. Kad bi me samo Team Ineos sada mogao vidjeti ", ali surova stvarnost je ... to se sada neće dogoditi.

Međutim, ne dopustite da vas to zaustavi i dopustite si da gonjate mlađeg bajkera koji se usudi proći pored vas - zamislite da ste kao Cavendish koji lovi Kittela niz "Champs Elysees". Još uvijek imate taj duh.
 


4. Čajevi odjednom postaju privlačniji

Svaka dobra vožnja zaslužuje stajanje u kafiću. U mladosti (sredina 30-ih), pomisao da se zaustavite i upropastite prosječnu brzinu izgledala bi smiješnom. Ali sada često se zateknete kako planirate vožnje koje uključuju stajanje u usputnim kafićima. I što stariji budete, čini se da će duže trajati ta zaustavljanja u kafićima. Uglavnom kako bi ste izbjegli stavljanja hladnih rukavica i kaciga.
 


5. ... i možda ćete trebati još koji put stati ...

Što uđe, mora izaći. Vaš mjehur možda više nema kapacitet nogometne lopte, više je poput lopte za ping-pong. Sve češće morate stajati kako bi ste se olakšali i sve više počinjete razmišljati o vožnjama koje uključuju diskretna mjesta za privatnost.  Ako već niste, onda je dobra ideja da počnete.
 


6. Provodite sve više vremena razmišljajući o tome što ćete odjenuti

Odjeća postaje glavno pitanje čim dosegnete najbolje godine svog života. Ne želite da vam je previše hladno, previše vruće ili previše vlažno.

Kako odlučujete što ćete odjenuti? Provjeravate vanjsku temperaturu šest puta zaredom, a zatim prolazite i rovarite kroz svoju ladicu sa biciklističkom odjećom samo da biste pronašli onaj pravi dio odjeće koji je zapravo još uvijek na dnu košarice s prljavim rubljem još od prošlog tjedna. I dok ste tu odjeću oprali i osušili, vrijeme se vjerojatno promijenilo.

7. Potrebno je više vremena za zagrijavanje

To prvo okretanje papučica dok krenete iz kuće može biti popraćeno neugodnim zvukovima dok se vaši zglobovi i mišići smiruju i dolaze na radnu temperaturu. Što ste stariji, duže traje da dobijete onaj osjećaj kao da ste se dobro zagrijali i uhvatili tempo. Nemojte žuriti. Ali možda nije loša ideja da taj dio vožnje sa zagrijavanjem odvojite na Stravi.
 


8. Za oporavak vam treba duže vremena

Ako vam je potrebno da se ugrijete duže, treba vam duže vremena za oporavak od dugotrajne vožnje i napornih vožnji. To može dovesti direktno do sindroma "Biciklističkog Ponedeljka" gdje ste u lošem raspoloženju zbog kombinacije umora, iscrpljenosti, bolova u nogama i zbog početka radnog tjedna, naravno.

9. Stvari za koje mislite da su nove ... vjerojatno više nisu

Vrijeme se počinje smanjivati kako starite. Iako to ima neke prednosti - ljeto dolazi svake godine sve brže - i ono ima i svoje nedostatke. Jedna od njih je da potpuno izgubite osjećaj sa vremenom i koliko su zapravo stare vaše stvari.

Taj lanac koji ste "zamijenili samo prije mjesec ili dva" zapravo je promijenjen 2009. I vaš omiljeni komplet iz 1999. godine izgleda pomalo vrećast i istrošen po rubovima. Budite nemilosrdni kada se radi o staroj odjeći, alatu, boci s vodom, kompletom i što je najvažnije, bib hlačama s uloškom.
 


Ipak jedna se stvar ne mijenja ... vaša ljubav prema biciklizmu

Nije važno koliko imate godina, biciklizam je i dalje najbolja stvar na svijetu. U stvari, moguće je da se ljubav prema bicikliranju povećavala samo kako su vam i godine rasle. Da poživite dugo kako bi još više uživali.

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

BikeMagazin

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Vijesti iz svijeta biciklizma, Recenzije bicikla i opreme, Najave / Rezultati / Izvještaji, Reportaže i Vijesti iz pet zemalja, kao i Svijeta... Sve je tu ...držimo Vas pokrivenim!

Internetska stranica: bikemagazin.info/ Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.