Vijesti

Pariz-Roubaix: staza utrke djelomično asvaltirana

Sep Vanmarcke koji inače glasi za specijalistu utrke Paris-Roubaix, 2013. godine završio je na drugom mjestu, redovito trenira na cestama Sjevera kako bi održao svoje kvalitete iskusnog flandrijskog vozača.

Nedavno je ovaj vozač doživio iznenađenje kad je otkrio da je asvaltirano područje Hema ... po novijim informacijama koje imamo ova dionica je djelomično asvaltirana.
 


Dionica koja je gotovo uvijek prisutna na većini izdanja utrke Sjevernog pakla, koja je također poznato po svojoj težini (tri od pet zvjezdica), te je ujedno smještena na samom kraju utrke, odmah nakon najtežih sektora poput Carrefour de l'Arbre i neposredno prije cilja na velodromu Roubaix.

 


Sada, izgleda je ovo područje djelomično asvaltirano, točnije sa strana, gdje su vozači navikli voziti se kako bi izbjegli najteže kamenite dinice na stazi. Na svom Instagram profilu, Belgijanac je iskazao negodovanje prema radovima na stazi. "O ne!" objavio je na svom "profilu" pokazujući fotografiju ovog slavnog, a sada promijenjenog sektora.

Međutim, vozač EF Education First tima nije bio svjestan da je ovaj posao već dugo vremena planirala Europska metropola u Lilleu. Doista, raspadnuti sektor dostigao je već kritičnu fazu u pogledu rupa. Za troškove ovog posla izdvojeno je 400.000€, a radovi su započeli ima nekoliko mjeseci. Predsjednik udruge "Friends of Paris-Roubaix" François Doulcier izrazio je svoje zadovoljstvo u kolumni "La Voix du Nord". Bilo je potrebno pronaći kompromis između obnove ceste i zaštitnika kolnika i očito je taj kompromis pronađen: "Očito je da smo u tim pregovorima bili oprezni. Naravno, nismo protiv modernizacije, ali izrazio nam je bilo važno sačuvati ovu baštinu".

Napomenimo, udruženje prijatelja Pariz-Roubaix (Friends of Paris-Roubaix) svake se godine bori kako bi spriječili da javne vlasti "unište" legendarne ceste Pariz-Roubaix. Novi radovi na stazi su godišnje održavanje ovih kolnika kako bi se omogućilo da biciklisti mogu ponovno voziti ovom stazom, kao i rijetki automobili koji će prolaziti krajnjim asvaltiranim dijelom staze.

Označeno u
Dijeli članak

O autoru

Toni Zorić

Biciklizam se uvukao u moj život još u 1999 godini nakon što sam napravio svoj prvi uspon i osvojio lokalno brdo. Od tad bicikl se polako počinje uvlačiti u sve pore mog života, tako da sam danas urednik portala BikeMagazin, natjecatelj, komesar i pored obitelji i poslovnih obaveza, još uvijek nalazim vremena za svoja dva bicikla. 
To sam ja… vozim i testiram bicikle… i pišem priče!

Internetska stranica: https://web.facebook.com/toni.zoric.9 Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napiši komentar

Portal BikeMagazin.info, prvi regionalni biciklistički portal, pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam u jugoistočnoj Europi kao sport, ali i kao način življenja.

Prijava na newsletter

Prijavite se na naš newsletter i ne propustite najnovije vijesti iz biciklističkog svijeta. Unesite svoju e-mail adresu u donji okvir i primajte naše obavijesti.
Na vrh
bikemagazin.info koristi kolačiće u svrhu što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice.